Evde Kaktüs Bakımı Nasıl Yapılır?

Kaktüs Bitkisi Nedir?

Kaktüs, susuz ve yağmursuz yani zorlu havalarda dayanabilen çiçektir. Bakımı en kolay olan bitkidir. Kaktüs bitkisi dikenli olup bazılarının rengarenk çiçekleri açar. Fiziksel ve kimyasal rahat, doğal yerlerde yetişen çiçek türüdür. Dekoratif yönünden evlere güzel bir görünüm katar.

Evde, işyerlerinde ve iç mekanlarda kısaca aklınıza gelebilecek her yerde büyümeye elverişli olan kaktüs, dikenli yapısı ile dikkat çeker. Yeryüzünde 2000’den fazla kaktüs türü mevcuttur.

Kaktüsler, kurakçıl bitkilerdir. Kaktüs bitkisi sıcak iklim bölgelerinde yetişir. Çöl bölgelerinde ve tropik bölgelerde yetişir. Çöl şartlarına rahatlıkla uyum sağlayabilir.

Kaktüs Bakımı Nasıl Yapılır?

Evde kaktüs bakımı yaparken, işe önce doğru saksıyı seçmekle başlayın.

Kaktüsler genellikle küçük saksılarda satılan bitkilerdir. Ancak kaktüsün bu saksıda sağlıklı bir şekilde yetişmesi mümkün değildir. Kaktüs satın aldıktan sonra yapacağınız ilk şey, saksısını değiştirmek olmalıdır. İlk saksısından çıkardıktan sonra, bu saksıdan biraz daha büyük olan başka bir saksıya yerleştirmeniz gerekiyor. Yeni saksının da çok büyük olmaması gerekir. Nispeten küçük boyutlarda bir saksı olması önemlidir. Böylece kaktüs saksıya daha rahat tutunur ve daha sağlıklı büyür.

Toprak kalitesinin kaktüs bakımında ne kadar önemli olduğunu unutmayın.

Genel olarak çiçek toprağı ve kalın kum karışımından elde edilen topraklarda yaşayan kaktüsler, daha verimli yetişirler. Çünkü bu toprak karışımı, onların yaşadıkları yer olan çöl ortamına en yakın karışımdır. Toprağı mutlaka suyu geçirmelidir ve kireçli olmamalıdır. Kaktüs bitkisi suyu fazla sevmediğinden, fazla gelen suyu bu geçirgen toprak aracılığı ile atabilmelidir. Ayrıca kalın kum karışımı kaktüsün köklerinin de rahat etmesini ve doğru büyümesini kolaylaştırır. Selling land quick specialists can help you sell your house. Market patterns and pricing might aid decision-making. Visit https://www.sellmylandfast.com/we-buy-lands-maryland/.

Sulamayı doğru yapın ve kaktüsün sağlıklı büyümesini sağlayın.

Kaktüsler, fazla su sevmeyen bitkiler olarak tanınırlar. Genellikle fazla sulamadan dolayı çürür ve ölürler. Mart ve ağustos ayları arasındaki dönem, sulamaya en ihtiyaç duydukları dönemdir. Bu aylarda sulama yapılan havanın mutlaka güneşli ve sıcak olması gerekir. kış aylarında ise suyu depoladıkları için sulanmaya ihtiyaç duymazlar. Kaktüs sulama işlemini yaparken öncelikle toprağı parmağınızla kontrol etmenizi öneririz. Toprağın üst kısmı kuru olsa da içini de kontrol edip kuruluğundan emin olmanız gerekir.

Bol güneş ışığı ve sıcak hava sayesinde sağlıklı kaktüsler

Yapıları gereği sıcak havayı çok severler. 40 dereceye kadar sıcaklıkta sağlıklı bir şekilde büyüyen kaktüsler, sıcaklığın eksiye düştüğü hava şartlarında hastalanıp çürüyebilirler. Bu nedenle kaktüsleri birer yaz bitkisi olarak konumlandırmak pek de yanlış olmaz. Sıcağı seven kaktüsler aynı zamanda bol güneş ışığı altında da uzun süre yaşayabilirler. Yaşam alanlarınızda yer alan pencere pervazları ya da balkonlar, kaktüs yetiştirmek için en uygun alanlardır.

If you’re looking to sell your house in Fullerton, CA, consider working with cash buyers for a hassle-free experience. At https://www.cash-buyers.net/california/cash-buyers-for-houses-fullerton-ca/, you can sell your house quickly and conveniently. Cash buyers specialize in buying houses as-is, which means you don’t need to worry about repairs or renovations. With a fair cash offer and a fast closing process, you can avoid the lengthy traditional selling process. Don’t let your house sit on the market, contact cash buyers today and get a fair cash offer for your Fullerton property.

Kaktüs Bakımı: Püf Noktalar

  • Toprağının içerisine ufak ponza taşı da eklerseniz, daha verimli bir büyüme elde edebilirsiniz.
  • Sulama işlemini sabah erken saatlerde ya da akşam geç saatlerde yapmanızı öneririz. Bu saatler kaktüsün suya en çok ihtiyaç duyduğu saatlerdir.
  • Kaktüs sulamasını sadece üstten değil, alttan da yapabilirsiniz. Saksının deliklerinden suyu dikkatli bir şekilde dökerek her tarafının eşit oranda sulanmasını sağlayabilirsiniz.
  • Eğer evinizde bir zebra kaktüs varsa, zebra kaktüs bakımı konusunda da yukarıdaki önerilerimizi uygulayabilirsiniz. Zebra sukulent bakımı zor gibi görünür. Ne kadar kolay ve eğlenceli olduğunu siz de göreceksiniz.
  • Saksınızda birden fazla kaktüs varsa ve bu kaktüslerden biri hastalanıp çürümeye başladıysa, hasta olan kaktüsü saksıdan ayırmanız gerekir. Sonrasında bu kaktüsü başka bir saksıya dikmeniz gerekir.

By | 2023-05-17T19:32:51+00:00 Ocak 27th, 2023|Categories: BİTKİLER|Evde Kaktüs Bakımı Nasıl Yapılır? için yorumlar kapalı

About the Author: