AÏOLI

1 ¼ Bardak

Hazırlık Süresi: 15 Dakika

 

 

Aïoli, Provans Fransa kökenli klasik sarımsaklı mayonezdir. Deniz ürünlerine, kızartmalara hatta Kalamar Pizza’ya kadar çeşitli yemeklerde deneyin. Bu hazırlık için ustalaştığınızda hemen hemen bütün yemeklerde kullanabilirsiniz.

 

 

1 Büyük boy yumurta sarısı

1 tatlı kaşığı su

1 bardak natürel sızma zeytinyağı

¼  limon suyu

Tuz

2 diş sarımsak

 

  1. Küçük bir kapta yumurta sarısı ve suyu çırpmaya başlayın, zeytinyağını azar azar ekleyerek çırpmaya devam edin. Karışım kıvamlı hale geldikçe zeytinyağını ince ip gibi ve durmadan akıtmaya devam edin ve sürekli çırpın.

 

  1. Eğer karışım aşırı kıvamlı hale gelirse, inceltmek için bir limonu içine sıkın. Sonra zeytinyağı eklemeye ve çırpamaya devam edin. Zeytinyağının tümü karışıma yedirildikten sonra tuz ve biber ile tatlandırın.

 

  1. Havanda az miktarda tuz ekleyerek sarımsakları macun kıvamına gelene kadar dövün.

 

  1. Dövülmüş sarımsağı  Aïoli’ye ekleyin ve oda sıcaklığında 10 dakika bekletin. Böylece tatlar daha iyi karışmış olacaktır. Bu aşamada yumuşak çırpılmış kremaya benzer olmalıdır.

 

  1. Aïoli kullanıma hazır hale gelene kadar buzdolabında bekletilebilir. Eğer pizza üzerine serpiştirmek istiyorsanız karışımı inceltmek için birkaç damla su veya limon suyu ilave edin.
By | 2017-05-17T15:08:12+00:00 Mayıs 17th, 2017|Categories: ODUN FIRINI PİZZA SOSLARI|AÏOLI için yorumlar kapalı

About the Author: