BAHÇE ŞÖMİNESİ TİPLERİ

ODUN ATEŞİ IZGARASI VEYA ATEŞ ÇUKURU ÖZELLİKLE BAHÇE ŞÖMİNELERİ: Özellikle ateş çukuru pişirme metodu için tasarlanmıştır. Birçoğu, çukur haznesine veya ateş odunun küllerinin üstüne oturan ızgara demirine sahiptir.

TAŞINABİLİR BAHÇE ŞÖMİNESİ: Bunlar çeşitli stil ve malzemelerden üretilmektedir. Taşınabilir ateş çukurları genelde bacakları ve ağ gözlü kapağı olan geniş bir çanağa sahiptir. Bazı modellerinin üstüne yerleştirilebilecek ızgarası vardır.

ATEŞ ÇUKURU MASAI ŞEKLİNDE BAHÇE ŞÖMİNELERİ: Açık alanda bir masa içerisine yerleştirilmiş veya çukuru çevreleyen ağız kısmı masa benzeri olan geniş ateş çukuru seçenekleri vardır. Sonuç olarak, bu tarz, ateşten keyif alırken yiyecek ve içeceklerin üzerine konulabilmesi açısından kullanışlıdır, ayrıca mükemmel yiyecekler pişirirken ateş çukuru aletlerinin de bu bölüme konulması kullanım açısından kolaylık sağlar.

DÖKME DEMİR VE METAL BAHÇE ŞÖMİNELERİ: Dökme demir uzun ömürlüdür. Sağlam, dayanıklı ve kısmen ucuzdur. Her ne kadar dökme demir , bakırdan daha düşük bir erime derecesine sahip olsada daha pahalı bakır ateş çukurları kadar uzun ömürlü olmayabilir.

BAKIR BAHÇE ŞÖMİNELERİ: Bakır çok yüksek bir erime noktasına sahip olduğundan, bir bahçe şöminesi  için daha üst düzey bir malzeme olarak kabul edilir. Diğer türlerden daha dayanıklıdır, uzun ömürlüdür ve bir çok tarz ve tasarımı vardır.

BACALI BAHÇE ŞÖMİNESİ: Bu bahçe şöminesi dikine yüksek bir yapıdadır. Bacalılar bir çok tarzda ve materialden üretilmektedir. En popüler materyaller çeşitli demirler ve terakotadır.

BASİT TAŞ BAHÇE ŞÖMİNELERİ: Bu temel bahçe şöminesi, bir çukur içerisinde yanıcı olmayan toprak veya çakıl üzerinde ateş yakılarak yapılabilir. Ayrıca yanan kütüklerin dağılmasını engellemek için çukurun kenarlarına bir taş halkası oluşturun. Bir ızgara ekleyip  ve taşları buna göre düzenlerseniz, ateş çukurunda az bir çaba sarfederek ızgara bölümü oluşturulabilirsiniz https://medotcom.com/proteinli-ve-saglikli-sporcu-kahvaltisi-nasil-olmali/.

GEÇİCİ VEYA DAİMİ BAHÇE ŞÖMİNELERİ: Taş, tuğla veya briket ateş çukuru az bir planlama ve yaratıcılık katılarak inşa edilebilir. Bu tarz ateş çukuru, arka bahçenizin sürekli keyif alabileceğiniz bir  özelliği olabilir.

DAYANIKLI PASLANMAZ ÇELİK BAHÇE ŞÖMİNELERİ: Çok ekonomik, hafif ve yangına karşı emniyetli ateş çukuruna sahip olmanın bir yoludur. Kirli bir alan üzerinde ateş yakmayın, zeminin kuru ve alev almayacağından emin olun. Galvanizli hazne aynı zamanda kumlu bir sahilde veya düz, karla kaplı bir zemin üzerinde de kullanılabilir.

By | 2023-06-16T09:32:47+00:00 Eylül 20th, 2017|Categories: ŞÖMİNELER HAKKINDA|BAHÇE ŞÖMİNESİ TİPLERİ için yorumlar kapalı

About the Author: