ODUN FIRINI ÇEŞİTLERİ

ODUN FIRINI ÇEŞİTLERİ

YAYINLAYAN: greenmall TARİH: 16/05/2017 OKUMA: 5 YORUM: 0

Bir dizi doğal ve yapay malzemeden veya her ikisinin de karışımından oluşan fırın türleri vardır. Kentsel atıkların (araba lastikleri, eski çamaşır makinaları, hatta kurutma makinasında biriken tiftikler bile) ustalıkla yeniden tasarlandığı ve bu malzemelerin akıllıca birleştirildiği fırınlar bile mevcuttur.

Piyasadaki daha popüler odun fırını türlerinden bazılarına göz atacağız. Bazı çok eski fırın tasarımları dayanıklı kerpiç fırınlar gibi 21.yy uygulamalarına sahiptir. Daha bitmiş ve bağımsız bir yapı istiyorsanız belki bir demonte takım veya bir tuğla fırın en son seçenektir.

Kil / Kerpiç Fırın

Kerpiç fırın, modern uygulamaları taşıyan eski yapı tasarımlarının en mükemmel örneğidir. Kerpiç, sürdürülebilir bir yapı malzemesidir, yani kil, kum, su ve saman gibi lifli gerilebilen malzemelerin karışımıdır. Kerpiç, bir yapı malzemesi olarak yüzyıllar boyunca kullanılmakta ve hatta estetik ve muhafaza teknikleri harici çok az değişikliğe uğramıştır.

İnşaat malzemesi olarak kullanılan bu kerpiç malzemenin ateşe dirençli, kolay şekillendirilebilir, uzun süreli sağlamlık niteliklerinden bazılarıdır. Doğası gereği organiktir, kolayca ısıyı muhafaza eder, elle imal edilebilir ve üretilmesi ekonomiktir.

Kerpiç veya toprak fırınlar, Roma tarzı fırınlar olarak da bilinir. Bunlar önlerinde bir kapı ve içinde açık bir ısı kaynağı bulunan tek bir kubbeli hazneden oluşmaktadır. Bir bacası olabilir veya olmayabilir.

Bu fırınların yapım tekniğini çok tercih edilir ve birçok kullanıcı tarafından kullanılır.

Taş /Tuğla Fırın

Genel olarak lokantalarda ve pizza restoranlarında kullanılan fırınlardır.  Bütün pizzaların iyi pişmiş, çıtırımsı yapıda ve yumuşak olmasını sağlarlar.  Dolaylı olarak(firebox) ya da doğrudan (gaz, elektrik) ısıtılmış, tuğla ile kaplanmış derin bir pişirme bölümü, klasik bir toprak fırının kubbe yapısı görevini görür. Fırın duvarı ateş tuğlası, beton veya taş gibi çeşitli malzemelerden olabilir.

Geleneksel kömür fırınları taş fırın kategorisine girer.  Çift haznelisi kullanılan fırın 19. Yüzyıldan bu yana popülerdir. İlk önce, kömür haznesi bölümü yanan kömür ile doldurulur, burada açığa çıkan ısı bir hava borusu içinden geçirilerek ikinci pişirme haznesine aktarılırdı. Yanması çok güçlüdür, pizza ve ekmek fırınlarını yakmak için en iyi seçenektir.

 

Diğer Fırın Çeşitleri

Diğer Tip Fırınlar

Gaz ve elektrikle çalışan fırınlar ve hatta Roma tarzı fırınların yapısal özelliklerini kullanan ancak doğalgazla çalışan fırınlar da dahil olmak üzere bir dizi fırın çeşitliliği vardır.

By | 2017-07-13T09:36:22+00:00 Mayıs 17th, 2017|Categories: ODUN FIRINI HAKKINDA|ODUN FIRINI ÇEŞİTLERİ için yorumlar kapalı

About the Author: