BALKABAKLI, ILIK BAHARATLI VE MASKARPONE PEYNİRLİ MİNİ TURTA

2 adet el yapımı 15 cm turta

Hazırlık Süresi: 45 dakika, soğutma için 1 gece bekletme

Pişirme süresi: 6-8 dakika

Bu tarif için kendi kabak pürenizi hazırlamayı planlıyorsanız şeker kabağı ile çalışın.   Mevsiminde fazlaca alın ve dondurun. Genel olarak balkabağının konservesini kullanılsa da ancak siz bulabilirseniz organik olanını alın çünkü bunlar şaşırtıcı derecede lezzetlidir ve aşırı sulu değildir. Balkabağı püresini seçin; tatlandırılmış ve baharatlanmış balkabağı turta dolgusunu değil. Vanilya özütü ve bir tutam tuz ilavesi lezzeti daha da arttırıyor.

1 Tatlı hamur

½ bardak balkabağı püresi

¼ tatlı kaşığı öğütülmüş muskat cevizi

¼ tatlı kaşığı tarçın

1 tutam öğütülmüş karanfil

1 tatlı kaşığı saf vanilya özütü

½ bardak maskarpone peyniri

¼ bardak toz şeker, ilave olarak turtanın üzerine dökmek için bir miktar daha

Tuz

1 yumurta sarısı

1 yemek kaşığı tam yağlı süt

½ bardak eritilmiş tuzsuz tereyağı

Pudra şekeri (opsiyonel)

  1. Hamuru sarın ve düz dikdörtgen bir şekil verin. Bu soğutulmuş hamurun yuvarlanmasını kolaylaştıracaktır. Buz dolabında bir gece bekletin. Ertesi gün hamuru hafif unlu bir yüzeyde yuvarlayın ve 2 tane 15cm X 10 cm dikdörtgen ebatında kesin. Kullanıma hazır olana kadar buzdolabında soğutun veya dondurun.
  1. Orta boy bir kasede balkabağı püresini muskat cevizi, karanfil, vanilya ile karıştırın. Başka bir kasede markarpone ve toz şekeri tamamen karıştırın.
  1. Hamurlardan birini (15 X10 dikdörtgen) kısa kenarı size yakın olacak şekilde alın. Hamurun yarısının üzerine şekerli maskarponenin yarısını sürün, hamurun kenarlarından 2,5 cm boşluk bırakın. Maskarpone üzerine balkabağı karışımının yarısını ilave edin. Üzerine bir tutam tuz serpiştirin.
  1. Yumurta sarısı ve sütü beraber çırpın. Açıkta kalan 3 kenara fırça ile sürün. Karşı kenarı malzemelerin olduğu tarafın üzerinden katlayarak kapatın. Bir çatalın arkasını kenarlara hafifçe bastırarak uç kısımları yapıştırın. Eritilmiş tereyağını hamurun tamamına fırça ile sürün ve üzerine az miktarda toz şeker serpiştirin. Keskin bir bıçak ile buharın çıkabilmesi için turtanın üzerine 1-2 kesi atın. Diğer turtayada aynısını yapın.
  1. Pişirmeden önce her iki turtayı  en az 15 dakika en fazla  4 saat buzdolabında bekletin.
  1. Turtaları unlu bir kürek üzerine alın ve 6 ila 8 dakika arası iyi bir renk alana kadar ve iç malzeme iyice ısınana kadar pişirin. Servis etmenden önce hafifçe soğuması için bekletin. Arzu ederseniz üzerine pudra şekeri serpebilirsiniz.

Hazırlık Tüyoları: Tatlı hamuru iki gün önceden hazırlayın.  Bir gün önce oklava veya merdane ile hamuru dikdörtgen şeklinde açın. 2 adet  15 X10 dikdörtgen kenar uzunluklarını cetvel ile ölçün, bıçak ile kesin ve kullanana kadar buzdolabında bekletin.

By | 2021-12-17T19:49:55+00:00 Mayıs 17th, 2017|Categories: KAPALI PİZZALAR HAKKINDA, ODUN FIRININIZDA YAPABİLECEĞİNİZ TATLILAR|BALKABAKLI, ILIK BAHARATLI VE MASKARPONE PEYNİRLİ MİNİ TURTA için yorumlar kapalı

About the Author: