Kamado Mangal Nedir?

Lezzetli mangallar, eşsiz tasarım, kalın seramik duvarlar ve dikkat çekici rengi ile Kamado Mangal ile tanışın!

Çin, Japonya, Hindistan ve Ortadoğu da kil ve toprak, bu medeniyetlerin başlangıçlarından beri kullanılmaktadır. Teknoloji geliştikçe, bu kil ocaklar, Japonya da mushikamado pirinç ocakları, kömür hazneli ocaklar ve ısı kontrol kapaklı ocaklara evirildi, bu pişirme sistemine Japonlar ‘Kamado’ ismini verdi. 2.Dünya savaşında Japonya da görev yapan Amerikan askerleri, bu yeni gördükleri teknolojiyi evlerine götürdüler ve zamanla Ed Fisher gibi girişimciler, bu kil ocakları yumurta şeklindeki Kamado Mangallarına dönüştürdü.

Kamado 3000 yıldan fazla süredir geleneksel olarak Çin ve Japonya’da yemek pişirmek, tütsülemek ve ızgara yapmak için kullanılmaktadır.

Özel tasarımıyla doğal mangal kömürünün dumanını hapsederek lezzetli mangallar yapmanıza olanak sağlayacak!

Kömürlü barbeküde seramiğin gücüyle tanış!

  • Isıyı hapsederek etlerinizi daha da lezzetlendiren kalın seramik hazne
  • Paslanmaz çelik pişirme ızgarası
  • Termometre
  • Çıkarılabilir kül çekmecesi
  • Isı kaybını engelleyen keçe conta
  • Genleşip kırılmayı engelleyen çok parçalı yanma odası
  • Katlanabilir hpde yan raflar
  • Dahili barbekü ayağı
  • Menteşeli kapak
  • Serin kalan barbekü kapak kolu
  • Dahili ızgara kaldırıcı aksesuarı
  • Dahili kül temizleme aksesuarı

Kamado Mangallar, özel olarak üretilmiş olan kalın seramik cephe kaplamaları sayesinde hem sıcaklığı hem de nemi içinde hapsedebilen özel bir yapıya sahiptir.

Sisteme entegre olan havalandırma kafası sayesinde, mangal içindeki ısıyı 100 C° – 110 C° arasında tutarak tütsüleme ve isleme işlemlerini rahatlıkla yapabileceğiniz gibi, klasik mangal kullanımı da yapabilirsiniz.

Katlanabilir, geniş yan sehpalar.

Yan sehpalarından, gövdesine kadar her noktasında sağlamlığıyla fark yaratır. Barbekünüzü yaparken tedirgin olmanıza gerek kalmaz.

Hassas termometre.

Üzerindeki hassas termometre ile de iç sıcaklığı düzenli olarak kontrol edebilirsiniz.

Kül çekmecesi.

Kolayca temizlemenizi sağlayacak kül çekmecesi sayesinde külü tek seferde boşaltabileceksiniz.

Nasıl Kullanılır?

Kamado mangalları normal mangallar gibi kullanılabileceği gibi, isleme ve tütsüleme amaçlı da kullanılabilir.

Kamado mangallarındaki havalandırma delikleri, ünite içindeki hava akışı miktarını düzenlemenize izin vererek ızgara sıcaklığının mutlak kontrolünü sağlar. Bu aslında bir kerede ne kadar kömür ekleyeceğiniz konusunda endişelenmenize gerek olmadığı anlamına gelir, bu yüzden rahatlıkla ateş haznesinin üst sınırına kadar kömür ekleyin.

Kömürü ekledikten sonra, yığına bir iki adet çıra veya ateşleme sağlayacak ürünlerden ekleyin, yaklaşık 10 – 15 dakika sonra kömürler kızarmaya başlayacaktır. Şimdi kömürleri yayın ve kapağı kapatın artık ısıyı kontrol etmek için havalandırma sistemini kullanabilirsiniz.

Biftek ve hamburger gibi yüksek sıcaklık isteyen etler için alt havalandırma deliklerini açabildiğiniz kadar açın, bu ızgaraya maksimum hava akışını sağlayarak sıcaklığı yaklaşık 300 – 350 C° kadar çıkartır. Buy my house is a great option for selling your property. They provide a quick and easy process that can be completed in days, making it a convenient option for anyone who need to sell their home quickly. Visit https://www.ibuyers.app/massachusetts/ibuyer-springfield-ma/.

Mesela tavuk gibi daha az sıcaklık isteyen etler için, kapakları kapatıp ısıyı düşürün.

Aklınızda olsun, kapakları yarı açık tutarsanız sıcaklık 200 C° kadar düşecektir, biraz daha kapattığınızda ise 135 C° kadar düşmektedir.

Kamado mangallar için en önemli konu kesinlikle her türlü kullanımda kapakların kapalı olmasıdır, aksi takdirde kömürlerin aşırı ısınması seramiğe zarar verebilir.

İşiniz bittikten sonra, hava akışını kesmek için havalandırma deliklerinizi kapatın, ızgaranın soğuması zamanla olacaktır, daha sonra kömürü yine kullanabilirsiniz.

Kullanıcı konforunu en üst seviyeye çıkaran rakipsiz özellikleriyle Kamado Mangal kalitesi, konforu ve performansıyla sizi mutlu edecek.

Kamado mangalı ve daha fazlasını keşfetmek için sizleri www.greenmall.com.tr web sitemize bekliyoruz..

By | 2023-05-03T19:50:36+00:00 Ağustos 19th, 2022|Categories: ŞÖMİNELER HAKKINDA|Kamado Mangal Nedir? için yorumlar kapalı

About the Author: