BİTKİLERİ HAVAYI NASIL TEMİZLER

İç Mekan Bitkileri Havayı Nasıl Temizler

İÇ MEKAN BİTKİLERİ HAVAYI NASIL TEMİZLER

Bitkilerin en büyük özellikleri sadece güzel görüntüler yaratmak veya ağzımızı şenlendiren meyveler üretmek  değildir.Bunları ve daha bir çok şeyi de sessizce ve böbürlenmeden yaparlar, onlar etrafımızda zararlı ne varsa yerler ve düzelltip bize geri verirken, en sağlıklı şekilde büyüp, teneffüs ettiğimiz havayı da temizleyip bize geri verirler.

Bilim, bahçevanların yüzyıllardır bildiği bir gerçeği artık ispat olarak önümüze sunmaktadır, bitkilerle uğraşmak stresi azaltır ve havayı kaliteliştirir. Yapılan araştımalarda kültive edilen iç mekan ve dış mekan bitkilerinin kullanımı, her yaşta sağlıklı bir zihin ve vücut için en mantıklı ve kolay yol olduğu görülmüştür. İncelemeler sonucunda, insan ile bitkiler arasında olan ilişkide , bitkilerin insanlar üzerinde ve insanların kullandığı alanlar üzerinde son derece olumlu etkileri var olduğu ortaya çıkmıştır. Günümüzde bahçe ile uğraşmak en popüler uğraşlardan biri haline gelmiş ve bunun uzantısı olarak iç mekan bitki üretimide son derece ilerlemiştir.

Bitkiler kondukları odayı sadece güzelleştirmez, odaya sıcak bir hava katarak, orayı daha yaşanabilinir ve çalışabilinir bir ortam haline getirir. Belki bu yüzden bitkiler hayatımızın en önemli anlarımızda hep bizlerle beraberdir, düğünlerimizde, cenazelerde, hastalıklarımızda ve düğünlerimizde. İnsanlar bitkilere yakın olduğunda daha iyi hissederler.İç mekanlarda yapılan bitki uygulamaları iş verimini arttırıken, devamsızlığı da azaltır. Lüks oteller, restaurantlar ve diğer insan kullanım merkezleri bitkileri insanları çekmek amacı ile kullanır.

NASA NIN BIOEVİ

Bu yeni buluşta, araştırmada bazı kritik noktalar vardı. En kuvvetli eleştiri, labrotuar koşullarında yapılan bu deney sonuçlarının gerçek hayata uygulanamıyacağıydı.Bu  ve bunun gibi şüphelere cevap verebilmek için Nasa ,bıoevi denilen ufak bir ızole yapı yaptı

Bioev, son derece futuristic tasarımı ile beraber, maksimum hava ve enerji tutma kapasitesinde tasarlanmıştı. İç yapısında bir çok plastik ve sentetik malzeme kullanıldığından, çok miktarda uçucu kimyasalın ortamda olunması bekleniyordu. Bioeve giren denekler, hasta bina sendromunda rastlanan, göz ve boğaz yanması ve solunum problemlerini yaşıyordu.

NASA NIN BIOEVİ

Dünyadaki büyük bioev örnekleri

Hava örnekleri bitkilerden konmadan önce ve sonra ve aktivasyonlu karbon bitki filtresi konduktan sonra ve önce alınıyordu. Bu havalandırma destekli saksı 15 bitkinin yapacağı temizlemeyi tek başına yapıyordu. 6 büyük Phılodendron ve icinde yeşil potosların bulunduğu fan destekli bir saksı Bıoevin içine yerleştirildi. Birkaç gün sonra yapılan ölçümlerde havadaki kimyasal uçucuların ciddi miktarda azaldığı görünmüştür. Uçucu azalmaların kimyasal analizleri bilimsel değerlendirme bakımından çok önemliydi. Ama sonuçları güçlendiren nokta, insanların bir kere daha bioeve alındığında daha önce gösterdikleri rahatsızlıklardan hiç birini yaşamamasıydı. Bio ev çalışması, kapalı mekan hava ıslahlarında bitkisel kullanımın iyileştirme çalışmalarında en önemli faktörlerden bir tanesi olduğunu ispatlamaktaydı.

Nasa nın Bioev deneylerinde kullanmış Olduğu bitki destekli özel hava temizleme cihazları

Nasa nın Bioev deneylerinde kullanmış
Olduğu bitki destekli özel hava temizleme
cihazları

Sanseveria havayı en çok temizleme kapasitesine sahip iç mekan bitkilerinden başta gelenidir

Sanseveria havayı en çok temizleme
kapasitesine sahip iç mekan bitkilerinden
başta gelenidir

Bu çalışmaları tamamlayan son aşama ise, 1989 yılında Bioevde yaşayan bir deneğin evde kaldığı sürece hiç bir hastalık veya rahatsızlık yaşamamış olmasıydı. Bu enerji tasarruflu izole ortamda iç mekan bitkileri hasta bina sendromlarını ciddi seviyede azaltmıştı. Eskiden iç mekan bitkileri sadece güzellikleri ve psikolojik etkileri yüzünden kullanılırdı. Günümüzde bitkilerin kapalı mekanlardaki hava kalitesini düzelttiği bir bilimsel gerçek olarak kabul edilmektedir.

Nasa ilerde dünya dışı yaşam formları yaratmak için geniş bütçeli ciddi çalışmalar yapmaktadır. Yukarıda uzay kapsüllerinde bitki destekli yaşam formu çalışmalarından bir örnek görünmektedir.

Nasa ilerde dünya dışı yaşam formları yaratmak için geniş bütçeli ciddi çalışmalar yapmaktadır.
Yukarıda uzay kapsüllerinde bitki destekli yaşam formu çalışmalarından bir örnek görünmektedir.

By | 2018-02-28T08:41:53+00:00 Aralık 19th, 2017|Categories: BİTKİLER|BİTKİLERİ HAVAYI NASIL TEMİZLER için yorumlar kapalı

About the Author: