3 PEYNİRLİ CALZONE ( KAPALI ) PİZZA

1 Adet 20 cm Yarım Ay Calzone

Hazırlık Süresi: 5 dakika

Pişirme Süresi: 7 – 10 dakika

 

Harika bir sadelikte ve cazibede olan bu calzone türünü asla göz ardı edemezsiniz. Herhangi bir süpermarkette kolayca bulabileceğiniz farklı peynirlerin karışımı pahalıya mal olmaz.

1 porsiyon Temel Pizza Hamuru

¼ bardak Sade Domates Sosu

¼ bardak rendelenmiş yarım yağlı mozzarella peyniri

60 gram rendelenmiş ithal Provolon peyniri,

30 gram ufalanmış keçi peyniri

1 yemek kaşığı natürel sızma zeytinyağı, bitirirken bir miktar daha

1 yemek kaşığı ince kıyılmış maydanoz

Tuz

Taze çekilmiş karabiber

 

  1. Fırını tamamen hazır bir hale getirmek için talimatları uygulayın. Fırın ısısının arzu edilen pişirme derecesinde olduğundan, ateşin parladığından, fırın zemininin fırçalanmış ve temiz olduğundan emin olun. Şimdi Calzone yapmak için hazırsınız.

 

  1. Çalışma yüzeyini hafifçe unlayarak başlayın. Pizza hamurunu incelene kadar elinizde gerdirerek açın. Hamurun bir tarafını hafifçe unlayın, ters çevirin ve diğer tarafı unlayın. Merdane kullanın, hamuru geniş, çok ince ve düzgün bir daire haline getirin. Yapışmasını engellemek için biraz daha un ekleyip merdane ile açmaya devam edin. Hamuru hafifçe unlanmış pizza küreğine taşıyın.

 

  1. Calzone nin malzemelerini hamurun size yakın tarafta olan yarım kısma yerleştireceğiz, diğer yarısı boş kalıp üzerine katlanacak ve hamur yarım ay şeklini alacaktır. Domates sosunu hamura sürün. Düzgünce kapatıp yapışması için kenarlardan 2,5 cm boşluk bıraktığınızdan emin olun. Mozzarella yı yerleştirin, üzerine provolon ve en üste keçi peyniri. Zeytinyağını peynirlerin üzerine serpiştirin ve maydanozu serpin.  Tuz ve karabiber tatlandırın.

 

  1. Hızlı bir hareketle, hamurun boş olan kısmını tutun ve dolu olan kısmın üzerinden katlayarak kapatın,  yarım ay şekli oluşturmuş olacaksınız. Hamurun kenar kısımlarını yukarı doğru katlayarak bastırın. Calzone tamamen kapanana kadar devam edin. Pişirme esnasında buharın çıkabilmesi için hamurun üstüne 3 cm lik bir kesi atın.

 

  1. Calzone yi direkt olarak fırın tabanına yerleştirin ve 7 ila 10 dakika arası pişirin. Güzelce kabarıp kahverengileşinceye kadar bir veya iki defa döndürün. Sonra fırından çıkarın ve parlak bir görünüm vermek için calzonenin tümüne fırça ile zeytinyağı sürün.
By | 2017-05-17T15:27:32+00:00 Mayıs 17th, 2017|Categories: KAPALI PİZZALAR HAKKINDA|3 PEYNİRLİ CALZONE ( KAPALI ) PİZZA için yorumlar kapalı

About the Author: