YENGEÇ DOLGULU PORTOBELLO MANTARI

6 Porsiyon

Hazırlama süresi: 15 dakika

Pişirme süresi: 7 – 11 dakika

6 adet Portobello mantarı

1 tutam deniz tuzu

1 tutam taze çekilmiş karabiber

225 gram topaklanmış yengeç eti

1 adet yumurta, hafifçe çırpılmış

½ bardak ekmek kırıntısı

2 yemek kaşığı ince kıyılmış tatlı soğan

2 diş kıyılmış sarımsak

1 yemek kaşığı kuru kekik

½ limon suyu (yaklaşık 1 ½ yemek kaşığı)

½ bardak iri rendelenmiş Gruyére peyniri

Servisi için limon dilimleri

Mantarların saplarını ayırın. Sapları ince kıyıp karıştırma kasesine koyun ve kenara alın. Bir tatlı kaşığı ile mantarın şapkasının altında yer alan solungaç benzeri kısmı sıyırarak alın ve nazikçe şapkaları fırçalayarak temizleyin. 22 cm lik folyo tepsisine yapışmaz pişirme spreyi sıkın ve mantarları tepsiye yerleştirin. Mantarları tuz ve karabiber serpiştirerek tatlandırın ve bir kenara alın.

familyguyporngame.gamesİnce kıyılmış mantar saplarının bulunduğu kaseye yengeç eti, yumurta, ekmek kırıntısı, soğan, sarımsak, kekik ve limon suyunu ekleyin. Yavaşça tüm malzemeleri karıştırın ve tepsideki mantarları eşit bir şekilde doldurun. Her mantarın üstünde hafif bir tepecik oluşturmak için dolgu malzemesini hafifçe elinizle bastırın. Gruyere peynirini doldurulmuş mantarların üzerinde eşit bir şekilde dağıtın ve yine hafifçe bastırın.

Dört büyük yaprak dayanıklı alüminyum folyoyu üst üste koyun; folyo tepsisini ortasına yerleştirin ve folyonun uzun uçlarını bir çadır benzeri olacak şekilde bir araya getirin.. Folyoyu aşağı doğru katlayın, ardından karşı tarafları içeriye doğru ve kenarların altına kıvırarak kapatın, böylece pişirme işlemi esnasında buhar çıkmaz. Folyoyu ateş çukuru içine sıcak kömürlerin üzerine veya bir ızgara demirine düz bir şekilde yerleştirin. Doldurulmuş yengeç eti altınımsı kahverengi bir hale gelene kadar mantarları pişirin. 7 dakika sonra mantarları kontrol edin; eğer daha fazla zaman gerekli ise 3-4 dakika daha pişirin. Bir dilim limon ile sıcak service edin.

By | 2023-04-23T10:34:29+00:00 Eylül 20th, 2017|Categories: ÖZEL TARİFLER|YENGEÇ DOLGULU PORTOBELLO MANTARI için yorumlar kapalı

About the Author: