SUCUKLU PİZZA

1 adet 25 cm’lik pizza

Hazırlama süresi: 10 dakika

Pişirme süresi: 3-5 dakika

 

Pizzada yapılacak en son işlem, hamur kabardıktan hemen sonra hızlıca yapılır. Yani bütün malzemelerin doğranmış, pişirilmiş ve hamurun hazır olduğundan ayrıca konuklarınızın aç olduğundan emin olun. Üzerinde kullanılacak malzemelerin ve sosun, kenarlardan dökülmemesine dikkat edin. Kirli bir fırın küreği, pizzayı fırına güzelce kaydırmayı engeller.

 

1 porsiyon Basit Pizza Hamuru

2 yemek kaşığı sarımsak esansı, pişirmenin sonunda bir miktar daha gereklidir

Yarım bardak fırınlanmış domates sosu

Yarım bardak rendelenmiş yarım yağlı mozzarella peyniri

Tuz

50-60 gram ince dilimlenmiş yüksek kalite sucuk

Parmesan peyniri

 

  1. Fırınınızın tamamen hazırlanması için bu talimatları takip edin; ateşinizi harlayın, fırının istediğiniz pişirme sıcaklığına geldiğinden ve zemininin temizlenmiş ve süpürülmüş olduğundan emin olun. Şimdi pizza yapmak için hazırsınız.

 

  1. Pizzanın şekillendirilmesi bölümünde gösterildiği gibi hamuru açın. Pizza küreğini hafifçe unlayın. Açtığınız hamuru, küreğin üzerine direk yerleştirin ve pizzayı yapmaya devam edin.

 

  1. Hamura fırça yardımı ile sarımsak yağı sürün. Ve fırınlanmış domates sosunu kenarlarından 1 cm boşluk bırakarak hamurun yüzeyine eşit bir şekilde yayın. Üzerine rendelenmiş mozarellayı ve bir tutam tuz serpin.

 

  1. Sucuk dilimlerini üzerine yayın. Bunu yaparken cömert olun; çünkü herkes her lokmasında sucuk hazzına ulaşmalı.

 

  1. Pizzayı fırına sürün ve dengeli pişirmeyi sağlamak için tepsiyi bir veya iki kez döndürerek 3 ila 5 dakika arası pişirin. Pizzayı bir doğrama tahtasına taşıyın. 6-8 parçaya dilimleyin. Bütün pizzanın üzerine parmesan peynirini rendeleyin. Fırça yardımıyla sarımsak yağını kurumuş kenarlara sürerek pizzanızı tamamlayın.
By | 2017-05-17T14:58:18+00:00 Mayıs 17th, 2017|Categories: PİZZA TARİFLERİ|SUCUKLU PİZZA için yorumlar kapalı

About the Author: