SALSA BIANCA (BEYAZ SALSA SOSU)

2 bardak

Hazırlık Süresi: 5 dakika

Pişirme Süresi: 10 Dakika

 

Bu çok yönlü beyaz sos, her türlü pizza ve calzone’yi, özelliklede sebzeli turtaları tamamlar. Daha çeşitli tatlar elde edebilmek için rendelenmiş farklı peynirler ve taze otlar ekleyin. Bu sosu yaparken alüminyum tencere kullanmayın; kötü görünümlü soluk gri bir renk verir.

 

2 ½ su bardağı tam yağlı süt

1 Defne yaprağı

2 yemek kaşığı tuzsuz tereyağı

3 yemek kaşığı çok amaçlı un

1 su bardağı rendelenmiş Parmesan Peyniri

½ tatlı kaşığı tuz

2 tatlı kaşığı kıyılmış taze kekik (seçime bağlı)

 

 

  1. Küçük bir sos tavasında tam yağlı sütü defne yaprağı ile birlikte kısık ateşte ısıtın ve bir kenara alın.

 

  1. Çelik bir sos tavasında tereyağını orta ateşte eritin. Köpürmeye başladığında unun tamamını ekleyin ve topaklanmaması için çırpma teli çırpın. Tereyağı ve unu 2 dakika boyunca pişirin ve durmadan çırpın. Renk değiştirmeye başlayınca ateşi kısın.

 

  1. 1 su bardağı ılık süt ve defne yaprağını ekleyerek sürekli çırpın, dibinin tutmasını engellemek dip kısımlarını da iyice çırpın.  Kalan sütü de ekleyip  ateşi kısın. 10 dakika ağır ateşte pişirin, ve topaklanmaması için ara sıra karıştırın. Tencereyi ocaktan alın, defne yaprağını çıkarın, süt karışımını ince bir süzgeçten geçirerek bir kaseye süzün. Rendelenmiş peyniri, tuzu ve eğer kullanacaksınız kekik ilave edin.

 

  1. Sos soğudukça daha kıvamlı bir hale gelecektir. Pizza ve calzone kaplamasının sürülmesini kolaylaştırmak için birkaç kaşık süt ekleyerek inceltin.

 

Hazırlık Tüyoları: Bu tarif kolaylıkla arttırılabilir. Her ekstra 1 bardak süte, 1 ½  tatlı kaşığı un ilave edin.

By | 2017-05-17T15:12:39+00:00 Mayıs 17th, 2017|Categories: ODUN FIRINI PİZZA SOSLARI|SALSA BIANCA (BEYAZ SALSA SOSU) için yorumlar kapalı

About the Author: