MARGARİTA PİZZA

1 adet 25 cm’lik pizza

Hazırlama süresi: 10 dakika

Pişirme süresi: 3-5 dakika

 

Basit Margarita Pizza, her İtalyan Restoranının menüsünde bulunur. Doğru yapıldığı zaman, her yerde bulunan bu İtalyan lezzeti, taze malzemelerinin lezzetini vurgular. Adının kökeni ne olursa olsun (bir teori kraliçe adına yapılmıştır), İtalyan Bayrağının – kırmızı, beyaz ve yeşil renkli- renklerini hatırlayın ve tarifi sürekli elinizde bulundurun.

 

1 porsiyon Temel Pizza Hamuru

1 Yemek Kaşığı Sarımsak Yağı ayrıca sonunda üzerine sürmek için bir miktar daha

½  bardak Basit Domates Sosu

½  bardak rendelenmiş yarım yağlı mozzarella peyniri

8 adet taze fesleğen yaprağı

Tuz

Parmesan peyniri

Taze çekilmiş karabiber 

 

  1. Fırınınızın tamamen hazırlanması için bu talimatları takip edin; ateşinizi harlayıp, fırının istediğiniz pişirme sıcaklığına geldiğinden ve zemininin temizlenmiş ve süpürülmüş olduğundan emin olun. Şimdi pizza yapmak için hazırsınız.
  2. Pizzanın şekillendirilmesi bölümünde gösterildiği gibi hamuru esnetin. Pizza küreğini hafifçe unlayın. Esnettiğiniz hamuru, küreğin üzerine direk yerleştirin ve pizzayı yapmaya devam edin.
  3. Hamura fırça yardımı ile sarımsak yağı sürün. Ve fırınlanmış domates sosunu kenarlarından 1 cm boşluk bırakarak hamurun yüzeyine eşit bir şekilde yayın. Üzerine rendelenmiş mozarellayı eşit bir şekilde dağıtın. Fesleğen yapraklarını pizzanın üzerine koyun ve hafifçe sosun ve peynirin içine doğru bastırın. En son bir tutam tuz serpin.
  4. Pizzayı fırına sürün ve dengeli pişirmeyi sağlamak için tepsiyi bir veya iki kez döndürerek 3 ila 5 dakika arası pişirin. Pizzayı bir doğrama tahtasına taşıyın. 6-8 parçaya dilimleyin. Bütün pizzanın üzerine parmesan peynirini rendeleyin. Fırça yardımıyla sarımsak yağını kurumuş kenarlara sürerek pizzanızı tamamlayın.
By | 2017-05-17T14:52:38+00:00 Mayıs 17th, 2017|Categories: PİZZA TARİFLERİ|MARGARİTA PİZZA için yorumlar kapalı

About the Author: