KÖZLENMİŞ ÇİLEK, KREM PEYNİR VE ÇİKOLATALI PASTA

2 adet sandviç pasta

Hazırlama süresi: 5 dakika

Pişirme süresi: 4 – 6 dakika

4 adet kalın dilimlenmiş çok tahıllı ekmek

5 adet çilek İnce dilimlenmiş

70-80 gr brie peyniri, kabuğu çıkarılıp dilimlenmiş

2-4 yemek kaşığı mini damla çikolata

¼ tatlı kaşığı tuz

2 sandviç tavasını (veya 1 çiftli sandviç tavasını) önceden ısıtmak için ateş çukuruna koyun. İstenilen sıcaklığa erişildiğinde güvenli bir yüzeye alın ve kalıpların içine tereyağı aromalı yapışmaz pişirme spreyini sıkın. Ekmeğin bir dilimini kalıbın içerisine yerleştirin. Çileklerin, brie peynirinin yarısını ve iki yemek kaşığı çikolata parçacıklarını üzerine koyun. Bir tutam tuz serpin. İkinci bir dilim ekmekle üzerini kapatıp, tavayı yavaşça kapatın. Diğer tava içinde aynı malzemeler ile işlemi tekrarlayın.

Sandviç tavalarını düz bir şekilde sıcak kömürlerin üzerine yerleştirin. Her iki tarafın eşit bir şekilde kahverengi olması için arasıra çevirin. Her bir taraf için 2-3 dakika yeterli olacaktır. Ekmek altınımsı kahverengi olduğunda tavayı ateşten alın, sandviçleri bir tabak üzerine ters çevirerek koyun. Servis etmeden önce bir dakika kadar soğumaya bırakın.

By | 2018-02-28T08:47:07+00:00 Eylül 20th, 2017|Categories: ÖZEL TARİFLER|KÖZLENMİŞ ÇİLEK, KREM PEYNİR VE ÇİKOLATALI PASTA için yorumlar kapalı

About the Author: