BİBER VE OTLU PANÇETA (SIĞIRINKARIN ALTI ETİ

 

PORSİYON: 6 – 8

 

PİŞİRME YÖNTEMİ:

DOĞRUDAN ATEŞ

 

ÖNERİLEN ODUN:

CEVİZ, MEŞE, MESQUITE

 

MARİNE ETME SÜRESİ

2 – 12 SAAT

 

PİŞİRME SÜRESİ:

10 DAKİKA

 

BİBER VE OT SOSU

¼ KASE KEKİK YAPRAĞI (KIYILMIŞ)

2 YEMEK KAŞIĞI TAZE TARHUNOTU YAPRAĞI (KIYILMIŞ)

1 YEMEK KAŞIĞI TAZE BİBERİYE YAPRAĞI (KIYILMIŞ)

2 YEMEK KAŞIĞI KARABİBER (KABA ÇEKİLMİŞ)

4 DİŞ SARIMSAK (İNCE DOĞRANMIŞ)

2 ÇAY KAŞIĞI TUZ

2 ÇAY KAŞIĞI KOYU KAHVERENGİ ŞEKER

1 ÇAY KAŞIĞI KIRMIZI PUL BİBER (ÖĞÜTÜLMÜŞ)

2 ÇAY KAŞIĞI SIZMA ZEYTİNYAĞI

2 ÇAY KAŞIĞI SOYA SOSU

 

HER BİRİ YAKLAŞIK 900 GR

2 ADET PANÇETA

Pançeta tek bir büyük kastan oluşan tek biftektir. İneğin karnının alt kısmındaki kaslarında, kaburga ile kalça arasında, bulunur.  Bu oval parçanın ağırlığı 454 ila 681 gr arasında değişir; uzun, ince ve oldukça liflidir. Bolca mozaik yapılı parlak kırmızı bir pançeta seçin.

 

Pançeta doğru hazırlanmadığı takdirde en sert biftek türlerinden biri; düzgün pişirildiği takdirde ise en lezzetli ızgara etlerden biridir. Büyük, ince kesim lezzetli bir kabuk elde etmek üzere daha geniş bir yüzey alanı ile sonuçlanır. Muhteşem bir pançeta pişirmenin sırrı, ızgarada sıcak ateşte hızlıca pişirmek ve eti liflerine dik açıda kesmektir.

 

Ete lezzet katmanın en popüler yöntemi, salamuraya yatırmaktır. Ancak salamuranın etkinliği sıvı olmasına bağlı değildir; aynı etki çok baharatlı bir sıvı yerine kuru bir bulamaç ya da sos ile de elde edilebilir. Bu tarifte ince bifteğin taze ot ve baharat karışımında uzun bir süre bırakılması lezzetine lezzet katar. 

 

Biber ve otlardan oluşan baharat malzemelerini ufak bir kasede karıştırarak kaba bir sos elde edin. Pançetanın her iki tarafını eşit olarak sosa bulayın. Pançetaları tek tek streç filme sararak 2-12 saat buzdolabında soğutun.

 

Doğrudan ızgara yapmak için mangal kömürü ve/veya odun ile ateş yakın. Biftekleri, her bir yüzü için 5 dakika olmak üzere, orta az pişmiş – orta pişmiş seviyesi için iç sıcaklığı 57 – 63 °C oluncaya kadar ızgarada doğrudan kömür üzerinde pişirin (yaklaşık 232 – 260 °C).

 

Eti çadır gibi şekillendirilen folyo altında 10-15 dakika dinlenmeye bırakın. İdeal yumuşaklık için pançetaları etin liflerine dik açıda 6.35 mm dilimler halinde keserek servis edin.

By | 2017-05-18T06:55:24+00:00 Mayıs 18th, 2017|Categories: GREENMALL ÖZEL YEMEK TARİFLERİ|BİBER VE OTLU PANÇETA (SIĞIRINKARIN ALTI ETİ için yorumlar kapalı

About the Author: