AKÇAAĞAÇ ŞURUPLU VE TATLI PATATESLİ TAVUK

2 porsiyon

Hazırlama Süresi: 10 dakika

Pişirme Süresi: 22-30 dakika

1 yemek kaşığı zeytinyağı

450 gram kemiksiz,derisiz, lokma büyüklüğünde kesilmiş tavuk göğsü

½ tatlı kaşığı koşer tuzu

1/8  tatlı kaşığı taze çekilmiş karabiber

1 adet orta boy tatlı patates; soyulmuş ve 2,5 cm lik küp şeklinde kesilmiş

½ sarı soğan 2,5 cm lik (karpuz dillimi benzeri) dilimlenmiş

2 yemek kaşığı akçaağaç şurubu

2 adet kekik filizi

4 adet 30 X 30 cm dayanıklı alüminyum folyoyu üst üste koyun. En üstteki folyonun üzerine zeytinyapını serpiştirin, kenarlardan 2,5 cm lik bölümü temiz bırakın. Tavuk göğsünü zeytinyağının üzerine yerleştirip tuz ve karabiber ile tatlandırın. Tatlı patatesleri ve soğan dilimlerini tavuğun etrafına dizin. Tüm malzemelerin üzerine akçağaç şurubu ve kekik ilave edin.

Paketi sıkıca kapatmak için karşılıklı kenarları bir araya getirin ve birkaç defa kıvırın. Aşağıya doğru her yaprağı katlayarak paket oluşturun.

Folyo paketini düz olarak sıcak kömürlerin üzerine veya yanan bir ızgara demirinin üzerine yerleştirin. 10-12 dakika arası pişirin, ters çevirip 10-12 dakika daha pişirin. Pişirme esnasında paket cızırdayacaktır. Piştiğini kontrol etmek için paketi yavaşça ateşten alın ve dikkatli bir şekilde katlanan kısımları açın. Tavuk altın rengini almış olmalı ve sebzeler çıtır bir kıvama gelmelidir. Eğer daha fazla pişmesi gerekiyorsa folyo paketini tekrar katlayarak kapatın ve ateşe geri koyun. Tavuk ve sebzeler istenilen seviyede piştiğinde hemen servis edin.

  • Baharat keyfi almak için pakete çok az Dijon hardalı ekleyebilirsiniz.
By | 2021-12-20T12:42:55+00:00 Eylül 20th, 2017|Categories: ÖZEL TARİFLER|AKÇAAĞAÇ ŞURUPLU VE TATLI PATATESLİ TAVUK için yorumlar kapalı

About the Author: