YABAN MERSİNİ, MARSHMALLOW VE ÇİKOLATALI PASTA

2 adet sandviç pasta

Hazırlama süresi: 5 dakika

Pişirme süresi: 4 – 6 dakika

4 dilim çok tahıllı veya tam tahıllı ekmek

2 ince dilim Havarti peyniri veya benzer bir peynir

½ bardak donuk çözündürülmüş yaban mersini

2-3 yemek kaşığı mini damla çikolata

½ bardak mini marshmallow

2 sandviç tavasını (veya 1 çiftli sandviç tavasını) önceden ısıtmak için ateş çukuruna koyun. İstenilen sıcaklığa erişildiğinde güvenli bir yüzeye alın ve kalıpların içine tereyağı aromalı yapışmaz pişirme spreyini sıkın. Kalıpların içine bir dilim ekmeği yerleştirin. Ekmeğin üzerine bir dilim Havarti peyniri, ¼ bardak yaban mersini  1 – 1½ yemek kaşığı mini damla çikolata ve ¼ bardak mini marshmallow ilave edin. Üzerlerini ikinci ekmek dilimi ile kapatın ve yavaşça sandviç tavasının kapağını kapatın. Diğer tava içinde aynı malzemeler ile işlemi tekrarlayın.

Sandviç tavalarını düz bir şekilde sıcak kömürlerin üzerine yerleştirin. Her iki tarafın eşit bir şekilde kahverengi olması için arasıra çevirin. Her bir taraf için 2-3 dakika yeterli olacaktır. Sandviçlerin yanmadığını arasıra kontrol edin drymartina . Ekmek altınımsı kahverengi olduğunda tavayı ateşten alın, sandviçleri bir tabak üzerine ters çevirerek koyun. Servis etmeden önce bir dakika kadar soğumaya bırakın.

By | 2022-12-01T11:44:27+00:00 Eylül 20th, 2017|Categories: ÖZEL TARİFLER|YABAN MERSİNİ, MARSHMALLOW VE ÇİKOLATALI PASTA için yorumlar kapalı

About the Author: