TAZE PORÇİNİ MANTARLI PİZZA

1 adet 25 cm’lik pizza

Hazırlama süresi: 30 dakika

Pişirme süresi: 15 dakika

Bazı yaban mantarları, ister taze ister kuru olsun, porçini mantarından daha etkilidir. Bilindiği gibi İtalyanlar Taş Mantarı’na (King Boletes) çok düşkündürler. Kaliforniya’da üç farklı porçini mevsimi vardır. İlkbahar, yaz ve sonbahar da koşullar uygun olursa fevkalade ürün elde edilebilir, böylece tüm yıl boyunca bu pizzadan keyif alma fırsatı bulunur. Porcini pahalı bir mantardır, dolayısıyla dikkatli seçmek gerekir. Yoğun, boyutuna göre ağır ve başlığının alt renginin beyazdan ten rengine doğru olanlarını seçin. Süngerimsi ve yapış yapış olanlardan uzak durun; çünkü bunlar uzun süre toprak dışında olduğundan böceklenmeye oldukça müsaittir.

 

500 gr Taze Porçini Mantarı

3 Yemek Kaşığı Sarımsak Yağı ayrıca sonunda üzerine sürmek için bir miktar daha

Tuz

1 Porsiyon Kızıl Buğday Hamuru veya Çavdar Unlu Pizza Hamuru veya temel pizza hamuru

120 gr rendelenmiş ithal Fontina peyniri

Parmesan Peyniri

Taze çekilmiş karabiber

2 yemek kaşığı parçalanmış taze nane yaprağı

 

  1. Porçini mantarlarını bir bez veya kağıt havlu ile silip temizleyin. 0,3 cm kalındığında kesin. Dilimlenen mantarları 1 yemek kaşığı sarımsak yağı ile karıştırın ve tepsideki hamur üzerine yayın. Üzerine bir tutam tuz serpin. Tepsiyi fırına koyun ve 7-10 dakika arası pişirin. Sonra fırından çıkarın ve malzemeleri koymadan önce soğumaya alın.
  2. Fırınınızın tamamen hazırlanması için bu talimatları takip edin; ateşinizi harlayıp, fırının istediğiniz pişirme sıcaklığına geldiğinden ve zemininin temizlenmiş ve süpürülmüş olduğundan emin olun. Şimdi pizza yapmak için hazırsınız.
By | 2017-05-17T14:50:22+00:00 Mayıs 17th, 2017|Categories: PİZZA TARİFLERİ|TAZE PORÇİNİ MANTARLI PİZZA için yorumlar kapalı

About the Author: