SARIMSAK YAĞI

1 buçuk bardak

Hazırlanma süresi: 15 dakika

 

İster inanın ister inanmayın, sarımsağın diğer bütün sebzeler gibi mevsimi vardır. Bol miktarda bulunan sarımsağın, yıl boyunca hasat edildiği konusunda kandırılmışız. Ama bahar mevsimi lezzetinin zirveye ulaştığı mevsimdir. Bahar sarımsağı ya da taze sarımsak, hafif bir tatlılığa ve birçok kokuya sahip sarımsak olarak da bilinir. Acı değildir. Sarımsak soğanı bayatladığı zaman buruk bir tatla karşılaşırsınız. Doğranmış sarımsak uçucudur; bu tarifte olduğu gibi yağla kaplanması oksidasyonu engeller ve aynı zamanda taze bir tat yakalarız.

 

 

1 demet taze sarımsak (4-5 dal yeşil kısımları dahil ) veya 8 diş soyulmuş sarımsak

1 bardak natürel sızma zeytinyağı

 

  1. Eğer sarımsak filizlerini kullanıyorsanız, iç tabakayı ortaya çıkarmak için dış kısmını soyun. Kökün ucunu kesin ve atın, sonra sarımsak filizlerini uzunlamasına ikiye bölün.

 

  1. Bölünmüş sarımsak filizlerini yan yana hizalayın ve enine 15 mm kalınlığında hilal şeklinde doğrayın. Filizlerin tüm beyaz kısımlarını ve yeşil kısımların çoğunu dilimleyin. Toplamda yarım bardak doğranmış sarımsağınız olmalı.

 

  1. Eğer sarımsak dişleri kullanıyorsanız, ikiye bölün ve sonra ortadaki acı kısmı kesip atın. Sarımsak dişlerini ince bir şekilde dilimleyin ve çok küçük doğrayın.

 

  1. Doğranmış sarımsakları küçük bir kaba aktarın ve üzerini zeytinyağı ile kaplayın.

 

 

 

HAZIRLIK TÜYOLARI

Daha homojen bir sarımsak yağı için doğranmış sarımsakları bir havana koyup biraz tuz ekleyip macun haline gelene kadar dövün. Sonra bu macuna zeytinyağı ekleyin.

By | 2017-05-17T15:20:20+00:00 Mayıs 17th, 2017|Categories: ODUN FIRINI PİZZA SOSLARI|SARIMSAK YAĞI için yorumlar kapalı

About the Author: