BAHÇE BAKIMINDA BAHÇE ALETLERİ

Bahçelerimizi düzenlemek, rengarenk çiçekler ekmek, toprağa dokunmak, bahçemize olduğu kadar ruhumuza da çok iyi geliyor. Kışın tüm stresini toprakla nötrlemek, baharın enerjisine kapılmak için bahçelerimizi yaz aylarına hazırladığımız dönemlere giriyoruz.

Genellikle yaz başlamadan önce ve kış başlamadan önce olmak üzere bahçelerimizi iki dönemde düzenliyoruz.

Yaz başlamadan önce hangi bitkiyi bahçenin neresine dikeceğimize dair karar verir, toprağı daha verimli hale getirmek için gübreleme yaparız. Ağaçlar budanır, kış boyu biriken yapraklar toplanır, çimleri biçeriz.

Kış başlamadan önce ise birçok ağaç yapraklarını döker, genelde çiçekler solar. Bitkiler kendini kış mevsimine hazırlar ancak ılık veya daha soğuk iklimlerde sıcak iklime uygun olan bitkiler yetiştiriyorsanız onları kış boyu soğuktan koruyacak hazırlıklar yapmanız gerekir.

Bu düzenleme faaliyetleri sırasında belli başlı birçok bahçe aleti gerekir.

Hem bahçenizde geçireceğiniz zamanı daha değerli kılacak hem de bahçe bakımı ve temizliğinde sorunsuz ve hızlı çalışmanızı sağlayacak ürünlerimize gelin beraber göz atalım.

Bahçe Aletleri Nelerdir?

Teknolojinin gelişmesiyle birlikte bahçelerde de işimizi kolaylaştıran birçok teknolojik alet ortaya çıkmaktadır. Tarım alanlarında olduğu gibi bahçelerde de pratikliği ve kolay kullanımıyla dikkat çeken bazı teknolojik aletler ortaya çıkmaktadır. Bunlar:

  • Çim biçme makinaları
  • Ağaç ve dal kesme motorları
  • Yaprak toplama makinaları
  • Bahçe sulama aletleri

Daha ufak bahçelerde ise ekonomikliği ve pratikliği ön planda olan, mekanik olmayan bahçe el aletleri kullanılmaktadır. Bunlar:

Budama makası, bitki sökücü, çapa, kürek, tırmık, sulak; bahçe el aletlerindendir. Bu bahçe aletleri tercih edilirken uzun ömürlü kullanılabilecek ve sağlıklı olanların seçimi çok önemlidir. Hırdavat kullanımında bahçede çalışacak kişiye göre seçim de diğer bir husustur. Mesela otları temizlemek maksadıyla kullanılan bir çapanın, o çapayı kullanacak kişinin fiziksel özelliklerine uygun olması hem sağlık hem de kullanım açısından önemlidir. Ayrıca fazla yer kaplamaması açısından asılabilir ürünler olması da avantajlı olacaktır.

  • Budama Makası: En gerekli bahçe aletleri arasında budama makası yer almaktadır. Bahçenizde ki bitkilerin düzenli aralıklar ile budanması gerekir. Budama makasıyla ile bu işlemi kolayca gerçekleştirebilirsiniz.

GARDENA Classic Örs Budama Makası 8755

Yaşlı, odunsu dalları ve ince dalları kesmek için uygundur. Açılı kesme kafasının üst bıçağı yapışmaz maddeyle kaplanmış ve hassas bir şekilde bilenmiştir. Ergonomik şekilli saplar sayesinde budama makası ele en iyi şekilde oturur. İki tutma pozisyonu güçlü kesme ve hızlı budama yöntemlerini destekler. Tek elle kullanılan emniyet kilidiyle budama makası kolayca kilitlenebilir, güvenli bir şekilde saklanabilir. Classic Budama Makası maksimum 18 mm çapında dalları keser.

  • El Küreği: Eğer bahçenize meyve, sebze ya da çiçek ekiyorsanız ihtiyacınız olan malzemelerin başında kürek gibi temel aletler gelir. Bu aletler olmadan herhangi bir şekilde ekim gerçekleştirmek çok zor olacaktır. Bu nedenle temel el aleti olan kürekler, bitkileri nakletmek, dikmek ve yabani otları çıkarmak için ideal aletlerdir.

Habitat El Küreği

Geniş alanlar için 90 mm malası, geniş taban uzunluğu 285 mm’dir. Dayanıklı plastik malzemeden üretilmiştir ve kolay saklamanız için asma imkanı mevcuttur.

  • Yabani Ot Sökücü:

Habitat Yabani Ot Sökücü

Çok derin kökleri olan yabani otları kesmek ve ayıklamak için ideal olan Habitat Yabani Ot Sökücü.

Plastik ve dayanıklı malzemeden üretilen paslanmaz, güvenli tasarımıyla en güçlü yabani otlarda bile etkili olacak.

Habitat El Çapası

Kullanımı son derece kolay bu ürün ile bahçelerinizi rahatça çapalayabilir, dikim zamanına hazırlayabilirsiniz.

İtalyan markası Epoca’nın ürettiği plastik ve dayanıklı malzemeden üretilen paslanmaz, güvenli tasarımıyla bahçelerinizin olmazsa olmazı olacak.

  • Tırmıklar: Yapraklar ve döküntüler düştüğünde, sağlam bir tırmık onları uzaklaştırmak için her zaman ideal olan bir alettir.  Tırmıklar  çeşitli stil ve boyutlarda sahip olabilirler. Tırmık sayesinde bahçenize dökülen yaprakları kolayca toplayabilirsiniz. Yaprakların yanı sıra çimlerin üzerine dökülen çöpleri de tırmıklar ile kolayca toplayabilir ve bahçenizi kolayca temizleyebilirsiniz.

Habitat El Tırmığı

Yaprakları toprak üzerinden toplamak ve toprağın homojen olarak karışmasını sağlayacak.

Yelpaze Tırmık

Verimli bir ekim sağlamak adına bir araç olan Habitat Yelpaze Tırmık, toprağı kazmak ve bahçe işleriyle uğraşmak için oldukça kullanışlı bir üründür. Şık olduğu kadar dayanıklı, ve hafiftir.

Hafif ve kullanışlı ama aynı zamanda çok sağlam, bitkilerinizin yapraklarını temizlemek ve saksıları düzenli tutmak için idealdir.

Sulama Kabı

Çok Amaçlı Sulama Kabı, çift fonksiyonlu sulama püskürtücüye sahiptir. Çiçeklerinizi sulamayı veya en yeterli miktarda suyu püskürtmeyi seçebilirsiniz. Kutunun nozulu ayarlanabilir.

Size yardımcı olabilmek ve daha keyifli bir yaz geçirmenizi sağlayabilmek için seçtiğimiz ürünlerden umarız memnun kalırsınız. Our experienced staff knows how to sell a house quickly and for the most money. We will work with you to create a customised marketing approach that meets your unique needs and desires. We can help you determine which advertising platforms will reach qualified and interested homebuyers. Visit https://www.mobile-home-buyers.com/texas/.

Greenmall Ailesi olarak mutlu bir yaz dileriz!

By | 2023-05-03T19:51:01+00:00 Mayıs 10th, 2022|Categories: BİTKİLER, DEKORASYON FİKİRLERİ, SAKSILAR HAKKINDA|BAHÇE BAKIMINDA BAHÇE ALETLERİ için yorumlar kapalı

About the Author: