MARİNARA PİZZASI ( PİZZA MARINARA)

DOMATES, SARIMSAK, KEKİK, NATÜREL SIZMA ZEYTİNYAĞI

 

Napolitan Pizzaları’nın en popüleri. 4 basit malzeme: domates, kekik, zeytinyağı ve sarımsak lezzet patlaması yapar.  Bu tarif orijinal marinara pizza tarifidir, hiçbir şey eklenmemiş ve hiçbir şey çıkarılmamıştır. Marinara’nın anlamı denizcidir ama pizza da balık ve deniz ürünü yer almaz.

Balığın bol olduğu zamanlarda web Napoli körfezi balıkçıları pizzalarını küçük taze balıklar ile süslerlerdi, ancak balık azaldığında malzeme olarak sarımsak ve kekik kullanırlardı. Marinara pizzanın bu versiyonu, balık olmadan lezzetli ve kolay hazırlanabilirdi ve kısa zamanda çok çabuk popüler hale geldi.

 

HAZIRLIK SÜRESİ: 15 DAKİKA

PİŞİRME SÜRESİ: 15 DAKİKA

 

4 KİŞİLİK

 

250gr Pizza hamuru

70-80 gr Domates Püresi veya başka kalite domates püresi

1 büyük tutam kurutulmuş organik kekik

1 diş taze sarımsak, ince dilimlenmiş

İyi kalite zeytinyağı

Birkaç tane fesleğen yaprağı

 

250 °C de fırını önceden ısıtın.

Bir kaseye domates süresini koyup üzerine bir miktar zeytinyağını gezdirin ve tuz serpiştirin.

Hafif unlanmış bir çalışma tezgahı üzerinde hamuru mümkün olduğunca ince bir şekilde açın, ilk olarak parmak uçlarınızı kullanın sonra avuç içinizin kenarları ile bastırarak merkezden hamurun uç kısımlarına doğru hamuru yayın.

Hamuru hafif yağlanmış pişirme tepsisine yerleştirin.

Hamurun üzerine hafifçe zeytinyağı serpiştirin, domates sosunu dairesel hareketler ile hamurun üzerine yayın. 15 dakika pişirin: Şimdi pizza altın renginde ve çıtır olmalıdır.

Fırından aldığınız anda fesleğen yapraklarını ve birkaç damla zeytinyağı serpiştirin.

By | 2023-04-05T05:14:17+00:00 Mayıs 17th, 2017|Categories: PİZZA TARİFLERİ|MARİNARA PİZZASI ( PİZZA MARINARA) için yorumlar kapalı

About the Author: