KAYISILI, RICOTTA PEYNİRLİ VE BITTER ÇİKOLATALI MINI TURTA

2 adet el yapımı 15 cm turta

Hazırlık Süresi: 45 dakika, soğutma için 1 gece bekletme

Pişirme süresi: 6-8 dakika

Kayısı ve odun dumanı ideal bir birleşim oluşturur; kayısının tatlılığı fırının közü ile tezat oluşturmaktadır. Yanmış şeker bu tarifte istenilen etkidir, dolayısıyla meyveleri güzelce şekerleyin ve külün hemen yanına koyun. Meyveleri fırın tam kapasite yanarken ve alevler kubbeye ulaşmışken pişirin, iki pizza pişirme arasındaki bir dakikada olabilir.

1 Tatlı Hamuru

450 gr taze kayısı

¼ bardak toz şeker, ilave olarak turtanın üzerine dökmek için bir miktar daha

1adet vanilya çubuğu, ayrılmış ve çekirdekleri sıyrılmış.

¼ bardak + 2 yemek kaşığı taze tam yağlı ricotta peyniri

3 yemek kaşığı doğranmış bitter çikolata

3 yemek kaşığı tuzsuz antep fıstığı, kavrulmuş ve doğranmış

1 yumurta sarısı

1 yemek kaşığı tam yağlı süt

½ bardak eritilmiş tuzsuz tereyağı

Pudra şekeri (opsiyonel)

  1. Hamuru sarın ve düz dikdörtgen bir şekil verin. Bu soğutulmuş hamurun yuvarlanmasını kolaylaştıracaktır. Buz dolabında bir gece bekletin. Ertesi gün hamuru hafif unlu bir yüzeyde yuvarlayın ve 2 tane 15cm X 10 cm dikdörtgen ebatında kesin. Kullanıma hazır olana kadar buzdolabında soğutun veya dondurun.
  1. Kayısıları ikiye bölün ve çekirdeklerini çıkarın. İç kısımları üste gelecek biçimde kayısıları güveç kabına alın, üzerine toz şeker serpiştirin, az miktarda su serpin, vanilya çubuğunun kabuklarını ve vanilya çekirdeklerini ilave edin. Kabı çok sıcak bir fırında közün hemen yanına yerleştirin, böylece pişirme hızlanacak ve rengi çabucak değişecektir. Meyvelerin üzerine birkaç küçük köz parçası gelirse buna aldırış etmiyorum. Vanilya çubuğu kabuklarını çıkarın.
  1. Ricotta peyniri ve toz şekeri tamamen karışana karıştırın. Fold in the chocolate. Kullanana kadar buzdolabında soğutun.
  1. Hamurlardan birini (15 X10 dikdörtgen) kısa kenarı size yakın olacak şekilde alın. Hamurun yarısının üzerine şekerli peynirin yarısını sürün, hamurun kenarlarından 2,5 cm boşluk bırakın. Üstüne 2 veya 3 adet fırınlanmış yarım kayısılardan iç kısmı alta gelecek şekilde ekleyin. Kavrulmuş antep fıstığının yarısını üzerine serpiştirin.
  1. Yumurta sarısı ve sütü beraber çırpın. Açıkta kalan 3 kenara fırça ile sürün. Karşı kenarı malzemelerin olduğu tarafın üzerinden katlayarak kapatın. Bir çatalın arkasını kenarlara hafifçe bastırarak uç kısımları yapıştırın. Eritilmiş tereyağını hamurun tamamına fırça ile sürün ve üzerine az miktarda toz şeker serpiştirin. Keskin bir bıçak ile buharın çıkabilmesi için turtanın üzerine 1-2 kesi atın. Diğer turtayada aynısını yapın.
  1. Pişirmeden önce her iki turtayı  en az 15 dakika en fazla  4 saat buzdolabında bekletin.
  1. Turtaları unlu bir kürek üzerine alın ve 6 ila 8 dakika arası iyi bir renk alana kadar ve iç malzeme iyice ısınana kadar pişirin. Servis etmenden önce hafifçe soğuması için bekletin. Arzu ederseniz üzerine pudra şekeri serpebilirsiniz.
By | 2021-12-16T13:19:58+00:00 Mayıs 17th, 2017|Categories: KAPALI PİZZALAR HAKKINDA, ODUN FIRININIZDA YAPABİLECEĞİNİZ TATLILAR|KAYISILI, RICOTTA PEYNİRLİ VE BITTER ÇİKOLATALI MINI TURTA için yorumlar kapalı

About the Author: