GLUTENSİZ PİZZA HAMURU

2 adet  23 cm X 33 cm pizza

Hazırlanma süresi: 2 saat, kabarması için 24 saat

Pişirme süresi: 10 ila 20 dakika arası

 

Glutensiz un, normal unun birebir yerini tutan bir üründür ve size kolaylık sağlamak için biraraya getirilmiş bazı zor bulunan malzemeler içermektedir. Glutensiz unu marketlerde ve internetten alabilirsiniz. Bu unla elde edilen hamur, iyi şekilde muhafaza edilemeyeceği için, hazırlandıktan sonra mümkün olan en kısa sürede kullanılmasını öneririz.

 

MAYASI İÇİN

1 bardak ılık su

¼ bardak oda sıcaklığında)tam yağlı süt

1 yemek kaşığı + 2 tatlı kaşığı aktif kuru maya

1 adet büyük boy yumurta

 

HAMURU İÇİN

 

5 + ¼ bardak glutensiz un

2 Tatlı kaşığı elenmiş kabartma tozu

2 Tatlı kaşığı rafine tuz

2 Tatlı kaşığı şeker

2 yemek kaşığı natürel sızma zeytinyağı (ayrı ayrı)

 

 

MAYANIN HAZIRLANMASI

  1. Küçük bir kasede ılık su ve sütü karıştırın. Mayayı bu karışımın üzerine serpiştirin. Sıcak bir ortamda aktifleşip kabarcıklar oluşana kadar 15 dakika bekletin.
  2. Maya karışımı aktifleşip, kabarcıklar oluştuğu zaman hafifçe çırparak yumurtaya ekleyin.

 

HAMURUN YAPILMASI

  1. Stand mikserine hamur yoğurma ucunu takın. Çalışma kasesine un, kabartma tozu, tuz ve şekeri ekleyerek düşük hızla karıştırın.
  2. Çalışma kasesine hazırlanan mayalı karışımı ekleyip düşük hızda 2-3 dakika karıştırın.

 

 

 

 

  1. Hamuru toparlayıp unsuz temiz bir çalışma zeminine alın. 4-5 defa hamuru yoğurun.

 

  1. Hamuru 2 eşit parçaya bölün ve her bir parçayı streç film ile sıkıca sarın. Parçaları 5 cm kalınlığında hamur bezesi haline getirin. Sıcak bir ortamda kabarması için 45 dakika bekletin.

 

  1. Odun fırınını yaklaşık 260 °C de önceden ısıtın. Tepsiyi 1 yemek kaşığı zeytinyağı ile yağlayın.

 

 

  1. Ahşap merdane ile temiz, kuru ve unsuz bir yüzeyde hamuru 0,5cm kalınlığında açıp hazırlanan tepsiye alın. Tepsinin dışına taşan hamurun kenarlarını keskin bir bıçak ile kesin.  Tepsideki hamurda boşluk oluşursa kesilen parçaları kullanarak doldurun.  Bir çatal ile hamurun tüm yüzeyinde delikler açın.

 

  1. Hamurun üstüne geri kalan 1 yemek kaşığı zeytinyağını fırça ile sürün.  Tepsiyi sıcak bir ortalamda kabarması için 15 dakika bekletin.

 

 

  1. Hamuru fırının nispeten daha az sıcak bir yerinde, ateşin uzağında, hafifçe kahverengileşinceye kadar sık sık çevirerek 8 ila 10 dakika arası pişirin. Tepsiyi fırından çıkarın ve hafifçe soğuması için bekletin. Pizzanın malzemelerini ekleyin, tekrar sıcak fırına sürün ve tamamen pişine kadar yaklaşık 5 dakika fırında bekletin.
By | 2017-05-17T14:32:37+00:00 Mayıs 17th, 2017|Categories: PİZZA HAMURLARI HAKKINDA|GLUTENSİZ PİZZA HAMURU için yorumlar kapalı

About the Author: