FÜME SIĞIR ETİ (AĞIRATEŞTE PİŞİRİLMİŞ)

FÜME SIĞIR ETİ (AĞIRATEŞTE PİŞİRİLMİŞ)

PORSİYON: 10 – 14

PİŞİRME YÖNTEMİ:

DOLAYLI ATEŞ

ÖNERİLEN ODUN:

CEVİZ, MEŞE, MESQUITE

PİŞİRME SÜRESİ:

9 – 10 SAAT

SULU BULAMAÇ

8 ADET SIĞIR ET SUYU TABLETİ

1 YEMEK KAŞIĞI WORCESTERSHIRE SOSU

1 TAM SIĞIR GÖĞÜS ETİ (4.5 – 5.4 KG)

KURU BULAMAÇ

½ YEMEK KAŞIĞI TUZ

½ YEMEK KAŞIĞI TATLI KIRMIZIBİBER

½ YEMEK KAŞIĞI KARABİBER

½ YEMEK KAŞIĞI ŞEKER

¾ ÇAY KAŞIĞI SARIMSAK TOZU

½ ÇAY KAŞIĞI SOĞAN TOZU

¼ ÇAY KAŞIĞI KURUTULMUŞ KEKLİK OTU

1/8 ÇAY KAŞIĞI KİŞNİŞ (ÇEKİLMİŞ)

Kömürü ızgaranın yalnız bir tarafına yerleştirmek ve diğer tarafı boş bırakmak suretiyle dolaylı pişirme için ateş yakın (tahta ya da mangal kömürü ve odun birleşimi).

Sığır eti suyu küplerini ufak bir kase içinde ezerek Worcestershire sosu ile karıştırın. Göğüs etinin tamamını sulu bulamaç karışımına bulayın. Küçük bir kase içinde kuru bulamaç malzemelerini karıştırın, daha sonra göğüs etini kuru bulamaç karışımına bulayın.

Isı 107 °C’ye ulaştığında, sığır göğüs etini yağlı/dolgun kısmı üstte olacak şekilde ızgaranın boş bıraktığınız kısmına yerleştirerek kapağı kapatın. Göğüs etinin iç sıcaklığı 71 – 76 °C’ye ulaşıncaya kadar 7-8 saat pişirin. Füme tadını artırmak için saatte iki küçük tahta parçası eklenmelidir.

Büyük bir alüminyum folyo parçasını ikiye katlayarak göğüs etini yağlı/dolgun kısmı aşağı gelecek şekilde yerleştirin. Göğüs eti üzerine 1 kase su dökerken suyu içeri hapsetmek için folyonun kenarlarını kaldırın. Folyo kenarlarını birleştirerek katlamak suretiyle göğüs etinin tamamını sıkıca sarın ve göğüs etinin iç sıcaklığı 85 – 87°C’ye ulaşıncaya kadar ilave 2 saat için fırına atın.

Eti 1-2 saat boyunca folyo içinde dinlenmeye bırakın. Göğüs etini folyodan çıkararak liflerine dik açıda kesin. Folyoda biriken sığır eti suyunu saklayarak göğüs eti dilimlerinin üzerine serpiştirin.

By | 2017-05-18T06:57:02+00:00 Mayıs 18th, 2017|Categories: GREENMALL ÖZEL YEMEK TARİFLERİ|FÜME SIĞIR ETİ (AĞIRATEŞTE PİŞİRİLMİŞ) için yorumlar kapalı

About the Author: