BÖĞÜRTLENLİ VE AKÇAAĞAÇ ŞURUPLU KAHVALTI ÇÖREĞİ

8 porsiyon

Hazırlama süresi: 15 dakika

Pişirme süresi: 25-30 dakika

1 adet 2,5 cm lik küplere bölünmüş Toskana köy ekmeği veya ekşi mayalı ekmek

2 bardak doğranmış taze veya dondurulmuş böğürtlen (Eğer dondurulmuş kullanıyorsanız çözündürüp suyunu süzün)

115 gr yumuşatılmış Mascarpone Peyniri

¾ bardak yumurta beyazı veya 8 bütün yumurta

1 ½ bardak süt

¼ bardak akçaağaç şurubu (servisi için bir miktar daha)

¼ bardak eritilmiş tuzsuz tereyağı

Ø  Bu tarifte kendinizi böğürtlen ile sınırlamayın. Muz, çilek veya bunların üçünün kombinasyonunu kullabilirsiniz.

20 cm lik folyo tepsinin içine yapışmayı engelleyen spreyi sıkın. Ekmek küplerinin yarısını tepsinin altına yayın. Ekmeklerin üstüne bir bardak böğürtleni yayın. Mascarpone peynirini tatlı kaşığı yardımıyla ekmek ve böğürtlenlerin üzerine serpiştirin. Kalan ekmek küpleri ve bir bardak böğürtlen ile üzerini kapatın.

Yumurtaları, sütü, akçaağaç şurubunu ve eritilmiş tereyağını büyük bir kasede karıştrın. Bu karışımı kat kat hazırlanan ekmek ve böğürtlenlerin üzerinde eşit bir şekilde dökün. Dört büyük yaprak dayanıklı alüminyum folyoyu üst üste koyun ve folyo tepsisini ortasına yerleştirin. Tepsiyi çadır benzeri bir biçimde sarın ve pişirme işlemi sırasında tepsinin herhangi bir yerinden sızdırma olmadığından emin olun. Karşılıklı kenarları içe doğru kıvırın.

Folyoyu ateş çukuru içine sıcak kömürlerin üzerine veya bir ızgara demirine düz bir şekilde yerleştirin. Kahvaltı çöreğini 25-30 dakika arası pişirmeye bırakın. Bir bıçağı çöreğin ortasına batırdığınızda bıçak temiz çıkarsa pişmiş demektir.

Kahvaltı çöreği piştikten sonra ateşten alın ve servis etmeden önce 10 dakika bekletin. Çöreği kareler halinde kesin ve akçaağaç şurubu ile servis edin.

By | 2018-02-28T10:19:25+00:00 Eylül 20th, 2017|Categories: ÖZEL TARİFLER|BÖĞÜRTLENLİ VE AKÇAAĞAÇ ŞURUPLU KAHVALTI ÇÖREĞİ için yorumlar kapalı

About the Author: