3 SEBZELİ CALZONE PİZZA

1 Adet 20 cm Yarım Ay Calzone

Hazırlık Süresi: 40 dakika

Pişirme Süresi: Yaklaşık 30 dakika

 

Eğer pizza ve calzonelerinizi et ile doldurduysanız, sebzelerinizi yemeniz gerekir.  Sebzeli pizza tariflerinin aksine, malzemeleri önceden pişirmek iyi bir fikirdir. Çünkü malzemeler hamurun içinde olacaktır. Hızlı bir kuşkonmaz sote, fırında pişmiş kırmızı hindiba ve enginar buğulama calzonenin bile pişmesini sağlayacaktır.

 

3 adet kalın kuşkonmaz

Natürel sızma zeytinyağı

1 tatlı kaşığı tuz, tatlandırma için biraz daha fazlası

1 baş kırmızı hindiba

1 yemek kaşığı sirke

½ bardak hazırlanmış mini enginar

1 porsiyon Temel Pizza Hamuru

¼ bardak Sade Domates Sosu

¼ bardak rendelenmiş yarım yağlı mozzarella peyniri

1 yemek kaşığı ince kıyılmış maydonoz

Tuz

Taze çekilmiş kara biber

 

 

  1. Kuşkonmazın odunsu uç kısımlarını kırın ve bir sebze soyucu ile alt ucundaki sert kısımlarını soyun. Asparagusları 5cm lik parçalar halinde kesin. Az miktarda zeytinyağı ve tuz ile karıştırıp 2 ila 3 dakika boyunca küçük bir döküm tavada kızartın.

 

  1. Hindibayı dörde bölüp saplarını kesin ve göbeğini çıkarın. Her parçayı 1,5-2 cm genişliğinde şeritler halinde yatay olarak kesin. Bir kaba alın, az miktarda zeytinyağı, sirke ve 1 tatlı kaşığı tuz ile karıştırın.  Sonra güveç kabına alın ve 5 ila 7 dakika arası rengi soluk ve biraz kahverengiye dönene kadar fırında pişirin, pişerken çevirin ve karıştırın.

 

  1. Hazırlanan enginarları süzün ve güveç kabına alın, zeytinyağı ve tuz serpiştirin ve birkaç damla su serpin. Fırın penceresinde 5 ila 7 dakika arası yumuşayana kadar pişirin.

 

  1. Fırını tamamen hazır bir hale getirmek için talimatları uygulayın. Fırın ısısının arzu edilen pişirme derecesinde olduğundan, ateşin parladığından, fırın zemininin fırçalanmış ve temiz olduğundan emin olun. Şimdi Calzone yapmak için hazırsınız.

 

  1. Çalışma yüzeyini hafifçe unlayarak başlayın. Pizza edildiği gibi incelene kadar elinizde gerdirerek açın. Hamurun bir tarafını hafifçe unlayın, ters çevirin ve diğer tarafı unlayın. Merdane kullanın, hamuru geniş, çok ince ve düzgün bir daire haline getirin. Yapışmasını engellemek için biraz daha un ekleyip merdane ile açmaya devam edin. Hamuru hafifçe unlanmış pizza küreğine taşıyın.

 

  1. Calzone nin malzemelerini hamurun size yakın tarafta olan yarım kısma yerleştireceğiz, diğer yarısı boş kalıp üzerine katlanacak ve hamur yarım ay şeklini alacaktır. Domates sosunu hamura sürün. Düzgünce kapatıp yapışması için kenarlardan 2,5 cm bosluk bıraktığınızdan emin olun. Sonra rendelenmiş peyniri yayın, sırasıyla kuşkonmaz, enginar ve son olarak ½ bardak kızarmış hindiba. İnce kıyılmış maydanozu malzemelerin üzerine serpiştirin ve taze çekilmiş karabiber ile tatlandırın.

 

  1. Hızlı bir hareketle, hamurun boş olan kısmını tutun ve dolu olan kısmın üzerinden katlayarak kapatın,  yarım ay şekli oluşturmuş olacaksınız. Hamurun kenar kısımlarını yukarı doğru katlayarak bastırın. Calzone tamamen kapanana kadar devam edin. Pişirme esnasında buharın çıkabilmesi için hamurun üstüne 3 cm lik bir kesi atın.

 

  1. Calzone yi direkt olarak fırın tabanına yerleştirin ve 7 ila 10 dakika arası pişirin. Güzelce kabarıp kahverengileşinceye kadar bir veya iki defa döndürün. Sonra fırından çıkarın ve parlak bir görünüm vermek için calzonenin tümüne fırça ile zeytinyağı sürün.

 

By | 2017-05-17T15:25:01+00:00 Mayıs 17th, 2017|Categories: KAPALI PİZZALAR HAKKINDA|3 SEBZELİ CALZONE PİZZA için yorumlar kapalı

About the Author: