Nisan ayında açan çiçekler

Nisan ayı aslına bakacak olursak ülkemizde baharın kendini hissettirmeye başladığı aydır bu mevsimde soğuğu sevmeyen çiçekler açmaya başlar.
Güneşin sıcak yüzünü göstermesi ve baharın gelişiyle birlikte hareketlenen doğanın şimdi birbirinden renkli ve mis kokulu çiçeklerle buluşma zamanıdır.

Soğukları yavaş yavaş terk ettiğimiz nisan ayında hangi çiçekler açar

Ateş Çiçeği – (salvia splendens)
Ateş çiçeğinin ana vatanı Güney Amerikanın güzel ülkesi Brezilyadır. 90 cm kadar boylanabilen çok yıllık otsu bir türdür. Çok sulanması gereken bir çiçek değildir ve gövdesinin dik durması gerekir. Nisan ayında ektiğiniz takdirde aralığa kadar çiçeklerini muhafaza edecektir. Ektikten yaklaşık 10 gün sonra çimlenir.
Ateş çiçeği 20 derecelik ortamlarda barınmalı, kuru toprakta muhafaza edilmeli ve bol güneşli bir alanda olmalıdır, greendecore.com‘da tavsiye.

ateş çiçeği – salvia splendens

Begonya Çiçeği
Herkesin aşığı olduğu begonyalar ilk çiçeklerini Nisan ayında açarlar sonrasında ise ekim ayına kadar çiçekli kalmaya devam ederler. Güneşli bölgelerde yetişmeleri olumsuz etkilenir. Bu sebeple yarı gölge bir konumda yetiştirilmelidir. Anavatanı Güney Amerika, Güney Afrika ve Asya’dır. Çok fazla çeşitleri bulunur. Bu çeşitlerinden bazıları şifalı bitki amaçlı kullanılır. Sera yetiştirilmesinde dünyanın en iyi bitkilerinden olan bu çiçeğin ilk kez 1777’de İngiltere’de keşfedildiği biliniyor. Rüzgarı sevmez. Hava akımlarının olmadığı yerlerde bulundurulması daha iyi olur.No matter the condition or location of your house, https://www.webuyhouses-7.com/ohio/ will make you a cash offer.

begonya

Aslanağzı Çiçeği
Aslanağzı yaz aylarının en güzel ve en çok aranan çiçeklerinden birisidir. Ülkemizde de doğal olarak yetişebilen Aslanağzı çiçeğinin bazı çeşitleri tek yıllık bazı çeşitleri ise çok yıllıktır. Bol güneşli ya da yarı gölge yerleri severler. Boylu veya kısa olan türleri vardır. Çiçeklerine dikkatlice bakıldığında aslan ağzını benzer ve ismini de buradan almıştır.  Zengin, geçirgen, kumlu ve hafif kireçli topraklar ile çürümüş gübre ile karıştırılmış bahçe toprağında kolaylıkla yetişir

aslanağzı

Glayöl Çiçeği
Gladiolus yani Türkçesi ile Gladyatör kelimesinden geliyor Glayöl ismi. Zarif, narin ancak bir o kadar da güçlü yaprakları ile adeta bir kılıç şeklini andırdığı için bir gladyatör kılıcına benzetilen bu çiçeğe bu isim uygun görülmüş. Glayöl zor koşullara dayanıklı olması ile bilinir. Bir diğer adı Kuzgun Kılıcı‘dır. Aşırı sıcaklık nedeni ile birçok çiçeğin solduğu ağustos ayında bile bir haftadan uzun süre güzelliğini koruyabilir.
Glayölün çiçekleri, 2 – 4 metre arasında boylanabilen uzun bir başakta açar. Bitkinin turuncu, sarı, kırmızı gibi bir çok pastel renkte çiçekleri vardır. Bahçede veya saksıda rengarenk bir görünüm oluşmasını sağlar. Düzenli sulama isteyen çiçek, özellikle dikimden sonra istikrar ister. sulama stili yağmurlama olabilir.

glayöl çiçeği – gladiolus

Sümbül Çiçeği
Bulunduğu ortamı güzel kokusuyla saran, renk renk açarak baharı müjdeleyen, kolay yetiştirilen soğanlı bir bitki türüdür. Yunan mitolojisine göre Sparta Kralı’nın genç oğlu olup yeniden doğuşu simgelemektedir. Doğru bakım yapıldığında sağlıklı ve uzun ömürlü bir saksı çiçeği olabilir. Sümbül, doğrudan güneş ışığı istemez, dolaylı ışıklardan da faydalanabilen bu bitki gölge ve çok sıcak olmayan bir ortamda muhafaza edilmelidir. Sümbül bitkisinin susuz bırakılmamasına dikkat edilmelidir.

sümbül – hyacinth
By | 2023-05-08T11:35:02+00:00 Nisan 8th, 2020|Categories: BİTKİLER|Nisan ayında açan çiçekler için yorumlar kapalı

About the Author: