2022 Doğal Dekorasyon Trendleri!

Yaşadığınız evde, keyifli ve mutlu hissetmenizi sağlayacak, ufak ve heyecan verici dekorasyon değişiklikleri yapmak sizce de çok güzel bir fikir değil mi?

Son yıllarda doğal malzemelerden yapılan mobilyalara ve dekoratif ürünlere evlerde ve bahçelerde sıklıkla yer veriliyordu. 2022 yılında da ev ve bahçe dekorasyonunda doğallığın ön planda olacağını ve doğal malzemelerden yapılan ürünleri sıklıkla göreceğimizi söyleyebiliriz.

Biz Greenmall Ailesi olarak evinizde, yaşam alanlarınızda yapacağınız ufak doğal değişikliklerinin evinizin olduğu kadar sizin de havanızı değiştireceğini düşünüyoruz. Eğer siz de bizim gibi düşünüyorsanız 2022 doğala dönüş dekorasyon trendlerini birlikte belirlemeye ne dersiniz?

Retro Görünümlü Dekoratif Materyallerin Kullanımı

Retro tarzı, yakın geçmişin eğilimlerinin, akımlarının, modalarının ve tutumlarının bilinçli olarak türevi veya onları taklit eden bir stil olarak tanımlayabiliriz. Retro parçaların eski olması gerekmez, yepyeni ürünlerde olabiliriler. Ancak kopyalamaya çalıştıkları zamanın tarzında parçalar olmalılar.

Retro tarz dekoratif eşyalar yatak odasından oturma odasına, mutfaktan banyoya hatta çocuk odasına kadar evin her bölümünde kullanılabilen oldukça şık mobilya ve dekorasyon ürünleridir.

Greenmall olarak geniş ürün yelpazemize Retro tarzda çok amaçlı dekoratif ürünler ekleyerek 2022 ev modasına nostaljik ve doğal bir hava katmak istedik see.

Web sitemizde evinize şık bir dokunuş yapacak kullanışlı bir sehpadan, şöminenizin başında kullanabileceğiniz nostaljik bir odunluk bile bulabileceksiniz. Tüm ürünlerimizi görmek için www.greenmall.com.tr web sitemizi ziyaret edebilirsiniz.

Evinizi Yeşilin Doğasına Bırakın!

Hepimizin yaşadığı ve halen alışamadığı Covid-19 nedeniyle geçtiğimiz iki yıl boyunca alışık olmadığımız kadar uzun süre evlere hapsolmak, doğaya verdiğimiz değeri ve ihtiyacı daha iyi anlamamızı sağladı.

2022 ev dekorasyonu trendleri arasında doğallık ve doğaya dönüş ana temalardan biri olmaya devam edecek gibi duruyor. Bu nedenle evlerinize canlandırıcı, ferah bir etki veren yeşil bitkiler yeni yılda da oldukça popüler olacak. Yeşil bitkilerin yanı sıra doğal bir görünüm sunan bitki ve çiçek motifleri ya da objeleri de duvarları, mekanların en güzel köşelerini süsleyecek https://www.spor90.net/vucut-gelistirmeye-kac-yasinda-baslanmali/.

Üstelik son zamanlarda sarmaşık türlerinden, rengarenk çiçeklere ve egzotik türlere kadar her zevke uygun bitkiye online satış kanalları üzerinden ulaşmak çok kolay hale geldi. Sadece evinizi renklendirmekle kalmayacak havanızı da temizleyecek güzel bitkileri yine Greenmall’da bulabileceksiniz!

Çevre Dostu Bir Ev!

Sürdürülebilirlik ve tasarımda doğa dostu bir yaklaşım bu yılın en öne çıkan trendlerinden biri ama bir yıllık değil oldukça uzun süreler boyunca kalıcı bir trend olacağına emin olabilirsiniz. 

Peki çevre dostu bir ev için küçük ama çok değerli adımlar nelerdir bir bakalım mı?

  • Isıtma ve aydınlatma ihtiyacını azaltan, enerji açısından verimli tasarımlara sahip cihazları satın almayı tercih edin.
  • Yeni eşyalar alırken içeriğinde plastik olmayan ya da en az plastik içeren eşyalara yönelin.
  • Ekolojik ayak izinizi en aza indirebilmek için toksik olmayan, doğal, organik deterjan, boya vs gibi ürünleri kullanın. 
  • Minimalist dekorasyonlar yaparak az eşya az enerji mottosuna ayak uydurun.

Doğala Dönüş: Cottagecore Akımı

Son birkaç yıl bize gösterdi ki dış mekanlarda yaptığımız her türlü aktiviteyi aslında evlerimizde de yapabiliyoruz. Ofis hayatı, spor salonumuz, hobilerimiz ve aklınıza gelebilecek daha pek çok şeyi pandemi nedeniyle evlerimize sığdırmayı başardık. Fakat yine de çoğu insan yazları kafa dinlemek için deniz kenarı veya sevimli tatil köylerindeki yazlıklara; sene içinde ise ufak kaçamaklar yaptığı kamplara, doğa yürüyüşlerine kısacası doğada vakit geçirmeye hasret kaldı.

Bu durumun etkisiyle olsa gerek; özellikle son birkaç yılda yükselişe geçen cottagecore akımı, doğaya ve kırsala duyduğumuz bu özlemi biraz olsun dindirebilmek için samimi, romantik, içinde rahatlığı ve sıcaklığı barındıran, modern şehir hayatından uzakta, doğayla iç içe ve birazda nostaljik hissetmemizi sağlayacak bir dekorasyon trendi olarak karşımıza çıkıyor. Bu görünümü elde edebilmek için ihtiyacımız olan ipuçları ise şu şekilde:

  • Sıcak Renkler Kullanın: Bu akımın temelinde yatan asıl düşünce sıcak, samimi ve doğayla iç içe hissettiren bir yaşam alanı oluşturmak.  Bunu sağlamanın yolu ise kullanılan renk tonlarından geçiyor. Doğallığı ve sıcaklığı temsil eden pastel tonları duvarlarınızda ve aksesuarlarınızda kullanabilirsiniz. Soluk sarılar, açık yeşiller, toz pembeler daha sıcak ortamlar oluşturmanıza yardımcı olacak.
  • Rahatlık ve Konfor: Bir kır evi rahatlığını kendi evimize getirmemiz neden imkânsız olsun?  Bolca minder, yumuşacık battaniyeler, rahat koltuklar… Unutmayın bu akımda her şeyin yerli yerinde olmasına özen göstermek zorunda değilsiniz. Önemli olan nasıl rahat ettiğiniz.
  • Ahşap Kokusuna Yer Ver: Ortama doğal bir hava katmanın başka bir yolu ise ahşap kullanımından geçiyor. Dekorasyonunuzda ahşaba yer vererek ortamın havasını sıcacık yapabilirsiniz.
  • Yuvarlak Hatlı Eşyalar

    Modern dünyamızda yeni tip yapılaşmalar insan ile doğa arasında bir duvar ördü diyebiliriz. Doğaya olan ihtiyacımız gün geçtikçe artıyor. Doğada gördüğümüz her şey keskin ve net değildir. Oysa mobilyalarımızın çoğu öyle. O nedenle 2020 yılında başlayan yuvarlak hatlı organik formlardaki mobilyaların önümüzdeki yıllarda da popülaritesini korumaya devam edeceğini ve kendine daha fazla yer kazanacağını ön görüyoruz.

    Bu formlardaki mobilyalarda kullanılan malzemelerin doğal yapısını görmek daha mümkün oluyor. Tıpkı doğa ananın kendisi gibi feminen ve yumuşak formlara hakim tasarımlar mimari, dekorasyon ve mobilyalarda kendini gösterecek. Masa, sandalye, koltuk, lamba, puf, orta sehpa, vazo, ayna, yatak başları ve hatta mumluklar da bile yuvarlak hatlı tasarımlar 2022’in favorileri arasında olacak.

    By | 2023-05-31T15:45:34+00:00 Ocak 7th, 2022|Categories: DEKORASYON FİKİRLERİ|Tags: , , , , , |2022 Doğal Dekorasyon Trendleri! için yorumlar kapalı

    About the Author: