Hva du bør vite om kredittkort og finans

Det kan være vanskelig å velge et kredittkort – du bør kjenne til fordelene og ulempene ved å bruke hvert enkelt kredittkort før du tar lån for 18 åringer  din endelige avgjørelse. Her er noen av ulempene med kredittkort, inkludert renter, grenser og gebyrer. Du bør også vite kredittscore før du velger kredittkort. Hvis du er usikker på kredittpoengsummen din, ta kontakt med den økonomiske planleggeren din før du velger et kredittkort. Men husk: det er ikke noe galt med å handle kredittkort på nett – det er mange alternativer tilgjengelig.

Ulemper ved å bruke kredittkort

Selv om det er praktisk å bruke et kredittkort, kan det også sette deg i gjeld. Du bør forstå hvordan kredittkort fungerer før du bruker dem. For eksempel vil du kanskje ikke betale renter på kredittkortsaldoen din, men det kan være lurt å få et cashback-tilbud eller tjene miles for hvert kjøp du gjør med det. Disse er ikke en erstatning for å betale ned saldoen din i tide. Husk også at å betale for sent kan ha en negativ innvirkning på FICO-poengsummen din.

Kredittkort er en praktisk måte å foreta betalinger på og kan også hjelpe deg med å bygge kredittpoengsummen din. Mange kort har cashback-avtaler som du kan bruke til å foreta kjøp. Du kan også bruke kredittkort som nødmidler. Bare husk at kostnadene ved kredittkort ofte er høye og kan føre deg raskt i gjeld. Du bør gå nøye gjennom kontoutskriften din for å være sikker på at du bare betaler det du trenger å betale. I tillegg til dette bør du aldri bruke kredittkortet ditt til transaksjoner på nettet.

En annen ulempe med å bruke kredittkort er at du ikke kan kontrollere hvor mye du bruker. Du kan få problemer hvis du bruker kortet til å gjøre store kjøp. Din kredittpoengsum vil bli påvirket av hvor mye gjeld du har og antall kjøp du gjør. Den beste måten å unngå dette på er å holde kredittscore i sjakk ved å foreta regelmessige betalinger i tide. Så lenge du ikke bruker for mye, kan du bruke kredittkortet ditt til å foreta nødkjøp.

En annen ulempe med kredittkort er at de er enkle å skjule. Å bruke et kredittkort til å gjøre store kjøp er enkelt, men å bruke det for ofte kan føre til økonomisk ruin. Kredittkort kommer også med høye renter, som lett kan presse den skjønnsmessige inntekten din til gjeld. Kredittkort gjør det også vanskelig å holde saldoen lav, betale i tide og holde kortet ditt trygt fra tyver. Disse ulempene ved å bruke kredittkort kan hindre deg i å bruke dem.

Avgifter

Før du registrerer deg for et kredittkort, sørg for at du forstår kostnadene knyttet til det. Gebyrer for kredittkort og finans er viktig å vite om. Disse inkluderer renter og andre transaksjonsgebyrer. Du kan også bli belastet for kontovedlikeholdsgebyrer og forsinkelsesgebyrer. Rentene kan variere betydelig blant kredittkortutstedere, og de kan variere fra måned til måned. Rentebelastninger på kredittkort beregnes vanligvis ved å multiplisere kredittkortrenten med den utestående saldoen.

Finanskostnader er den vanligste typen gebyrer som belastes av kredittkortutstedere. Disse gebyrene vurderes på kjøp og saldooverføringer. Noen kortutstedere tar også gebyrer for kjøp gjort i utlandet, som Canada og Storbritannia. Derfor kan det være lurt å finne et kort med lave utenlandske transaksjonsgebyrer, spesielt hvis du reiser ofte til utlandet. Den beste måten å finne ut hva du betaler på kredittkortsaldoen din, er å gå gjennom kontoutskriften og sørge for at du betaler riktig beløp hver måned. Hvis du betaler mer enn det månedlige minimum, bør du vurdere å betale mer hver måned for å fjerne saldoen.

Kredittkortfinansieringskostnader kan variere mye, alt fra en liten fast avgift til en prosentandel av saldoen. Avhengig av APR på kortet ditt, kan belastningen være høyere eller lavere enn det totale skyldige beløpet. Hvis du betaler saldoen i sin helhet før forfallsdatoen, kan det hende at finansieringsgebyret ikke påløper. Du bør også være oppmerksom på at enkelte kontantforskudd på kredittkort kan kreve et finansgebyr – dette er en ekstra avgift som du må betale for å bruke kortet ditt.

I tillegg til å betale renter, er finansieringskostnader på kredittkort dyre. For å unngå finansieringskostnader bør du betale hele saldoen din hver måned. Heldigvis tilbyr de fleste kredittkort en utsettelsesperiode der du kan betale saldoen. Men når du ikke gjør det, vil du pådra deg finansieringskostnader på kredittkortsaldoen din, noe som vil øke gjelden din. Dette er grunnen til at det er viktig å unngå å bære en saldo fra en faktureringsperiode til den neste.

Grenser

Kredittkortutstedere vurderer en rekke faktorer for å bestemme kredittgrensen din, men en av de viktigste er inntektsnivået ditt. Dette vil bli brukt til å vurdere om du har midler til å betale tilbake gjelden din. Hvis inntekten din er lav, kan du vanligvis slippe unna med en lav kredittgrense da cashback-belønninger på kortene dine ofte kan veie opp for det. Hvis inntekten din er høy nok, kan en høyere kredittgrense være unødvendig.

Hvis du oppdager at du regelmessig overskrider kredittgrensen, er det lurt å be finansinstitusjonen om å øke den. Vær imidlertid oppmerksom på at finansinstitusjonen din kan kreve et gebyr hvis du gjør dette. Du bør også sjekke vilkårene i kredittkortavtalen din for å finne ut om eventuelle gebyrer du må betale. Det er viktig å lese vilkårene og betingelsene grundig, og sørge for at du forstår alle alternativene dine før du tar en endelig avgjørelse.

Den gjennomsnittlige kredittgrensen for et kredittkort settes av utstederen når du søker om kortet. Endring av grensen er bare mulig etter at du gir utstederen ditt uttrykkelige samtykke. Avhengig av kredittkortutstederen kan dette bety en endring i vilkårene for kredittkortet ditt. Endringen må bekreftes skriftlig i din neste erklæring. Det er en god idé å forstå hva grensen din er og hvor mye du kan bruke på den.

Kredittutnyttelsen din er prosentandelen av tilgjengelig kreditt du bruker. Consumer Financial Protection Bureau anbefaler at du holder dette tallet på eller under 30 %. Den beste måten å opprettholde denne lave prosentandelen på er å betale ned kredittkortene dine hver måned. Vær imidlertid oppmerksom på at en høyere kredittramme også følger med ekstra ansvar, og vil gjøre det lettere å bygge opp gjeld raskt. Det er viktig å betale ned gjelden i sin helhet før kortgrensen reduseres eller endres.

Begrensninger på kredittkort og finans kan variere etter generasjon. For eksempel kan noen på begynnelsen av 2000-tallet få en kredittgrense på $5000. Noen med en god kredittscore vil motta en kredittgrense på $20 000.

Renter

En studie utført av American Consumer Credit Counseling fant at 40 % av forbrukerne ikke kan spare. Høyere renter vil fortsette å sette forbrukerne i en økonomisk klem selv før høytiden kommer. Forbrukere kjøper færre store billetter og daglige nødvendigheter ettersom levekostnadene øker. Walmart rapporterte at færre mennesker kjøper store billetter og daglige nødvendigheter ettersom levekostnadene øker. Til tross for disse økende kostnadene forventes en høyere rente på kredittkort.

Kredittkortrentene kan variere mye fra selskap til selskap, og mellom individuelle kortinnehavere. Noen kort gir variabel rente, mens andre har fast rente. Disse prisene avhenger av typen kort og kredittscore til personen som søker om det. Forbrukere bør sjekke med individuelle kredittkortutstedere for å finne ut hva gjeldende APR er for kortet deres. Disse prisene kan øke eller redusere over tid, så det er viktig å overvåke kredittscore og iverksette tiltak umiddelbart hvis du merker en stor endring i gjeldende rente.

En måte å gjøre kredittkort rimeligere på er å senke renten. Du kan be om lavere rente ved å ringe kredittkortselskapet ditt. Det kan ta så lite som 20 minutter av tiden din. Men mange forbrukere lurer på om det er verdt innsatsen å forhandle om en lavere rente. For eksempel, hvis du har en saldo på $5000 på et kredittkort, vil du ende opp med å betale nesten $2900 i renter hvis du foretar minimumsbetalingen hver måned.

Når Federal Reserve hever renten, øker det kostnadene for lån og boliglån. Målet er å dempe inflasjonen og redusere etterspørselen etter forbruksvarer. En høyere rente betyr at kredittkort vil ha høyere rente og vil være vanskeligere å betale ned. I tillegg vil roterende saldoer bli dyrere å betale ned. I følge Experian og Federal Reserve vil den gjennomsnittlige saldoen på kredittkort stige fra $3217 i 2017 til $5221 innen 2021.

By | 2022-08-24T12:45:19+00:00 Ağustos 24th, 2020|Categories: ŞÖMİNELER HAKKINDA|Hva du bør vite om kredittkort og finans için yorumlar kapalı

About the Author: