Monadenium Guentheri Sukulent Kralı

Doğu Afrika’ya özgün uzun ömürlü, etli bir bitki olan Monadenium Guentheri, altıgen mozaiklere sahiptir. Monadenium cinsi Sütleğengiller (Euphorbiaceae) familyasına aittir.

Sukulent Kralı olarak bilinen bu tropikal bitki, doğru saksıda yetiştirildiğinde 3 veya web 5 yıl içinde harika bir medusa başı yapar. Tropikal Afrika’dan gelen Monadenium Guentheri onecharmingday, bizim iklimimizde de yetiştirmek oldukça kolaydır.

Monadenium Guentheri 

Bu bitki türlerine örnek olarak Monadenium Lugardae, Monadenium Ellenbeckii ve M. guentheri verilebilir. Yarı etli yapraklarla kaplı kalın gür gövdeli formları da vardır. Monadenium Guentheri’nin iyi büyümesi için güneş ışığına ihtiyacı vardır. Panjurlar açıkken pencerenin yanında tutun. Aşırı sıcak havalarda Monadenium Guentheri fazla sulamayı tolere edebilir.

Bazıları hava soğuduğunda uyku halini alırken, bazıları sıcak yaz aylarında uyku haline geçer. Bitkinin uykuda olduğunu anlamanın en iyi yolu tüm yapraklarının bitkinin üzerinden düştüğünü gördüğünüz andır. Uyku döneminde, aşırı sulama yapmayın, çürümesine neden olabilir. Monadenium Guentheri Azot içeriği düşük, granül haline getirilmiş, organik veya sıvı gübreler kullanıldığında, büyümesinin aktif hale geçtiğini fark edersiniz. Kışın, kökleri canlı tutacak kadar sulayın undertaleporngame.games.

Monadenium Guentheri

Monadenium Guentheri bitkisini etkileyen en yaygın hastalıklar bakteri ve mantardır. Endişe etmeyin, bir bitkiye bakteri veya mantar bulaştığında çürüyen ve etkilenen tüm kısımları derhal temiz ve keskin bir bıçakla temizleyin. Monadenium’ları yaymak kolaydır. Genellikle tohumlarla veya keserek çoğaltılabilirler. Harika ufacık “cyathia” çiçekleri açar.

Monadenium Guentheri: https://bit.ly/35vYQUs

Çoğu Monadenium’un büyümesi kolaydır ve yeni başlayanlar için şiddetle tavsiye edilir. Teraryum cam fanusların içinde de kullanabilirsiniz. Monadenium Guentheri gibi bitkiler, iyi yetiştirildiklerinde, şaşırtacak kadar güzel uzun dallara sahip olurlar.

By | 2023-06-06T11:41:33+00:00 Mayıs 2nd, 2020|Categories: BİTKİLER, SUKULENTLER HAKKINDA|Monadenium Guentheri Sukulent Kralı için yorumlar kapalı

About the Author: