BAHÇE ŞÖMİNELERİNİN TARİHİ

TARİHÇESİ

İnsanlık ateşi keşfettikten sonra, ondan vazgeçememiş ve hayatının her alanında kullanılmıştır. Günümüzdeki medeniyeti borçlu olduğumuz keşiflerden bir tanesinde kuşkusuz ateştir.

Yapılan arkeolojik çalışmalarda, açık alan ateş çukurlarının ki günümüzde bahçe şöminesi olarak isimlendirilirler, dünyanın değişik bölgelerindeki birçok kültür tarafından kullanıldığını gösterir. Taş, kaya, metal gibi malzemeler kullanılarak yapılan ilk ateş çukurlarında, bir çukur kazılıyor, etrafı çevriliyor ve ateş yakılıyordu. Ateş, yemek pişirme, aydınlatma, vahşi hayvanları kaçırma, nirengi noktası belirleme ve dinsel ayinlerde kullanılıyordu. İmalat aşamasında ateşin etrafa sıçramasını engellemek önemliydi. Birçok kültür, özellikle göçebe toplumlar, bir çukur açıyor, ateşi yakıyor, işleri bittikten sonra çukuru kapatıyordu, böylece yerlerini diğer göçebe toplumlara belli etmiyorlardı. Yapılan araştırmalarda özellikle nüfus olan yoğun bölgelerde, ticari merkezler birçok ateş çukuru kalıntısına rastlanmıştır. Bu çukurlarda bulunan kemik ve tohum artıkları sayesinde toplumları yiyecek alışkanlıkları bulunmuştur. Arkeoloji de ateş yakılma amaçlı kullanılan öğeler, kentler için belirleyici ve önemli unsurlar olarak kabul edilmektedir master.

 

GÜNÜMÜZDE BAHÇE ŞÖMİNELERİ

Bahçe şömineleri, günümüzde gittikçe popüler olmaya başlayan bir bahçe aksesuarı haline gelmekte.

Bahçe şömineleri soğuk sonbahar ve kış aylarında bahçenizde keyifli dakikalar geçirmenizi sağlarken, bahçenizde güzel bir köşede yaratacaktır. Birçoğumuz kamp ateşlerinden veya kumsallarda yakılan ateşlerden büyük bir keyif alırız, bahçe şömineleri bu duyguyu kendi bahçenizde ve en güvenli şekilde yaşamanızı sağlayacaktır.

Günümüzde bahçe şömineleri, bahçe partilerinde sıkça kullanılırken, modern peyzaj düzenlemelerinde de çok tercih edilen bir peyzaj aksesuarı haline gelmiş durumda. Birçok bahçe şöminesinin de aynı zamanda mangal özelliği olduğundan, hem dekoratif bir öğeye sahip olurken, hem de mangal keyfine varabilirsiniz.

 

By | 2021-12-15T09:09:34+00:00 Mayıs 17th, 2017|Categories: ŞÖMİNELER HAKKINDA|BAHÇE ŞÖMİNELERİNİN TARİHİ için yorumlar kapalı

About the Author: